מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מכל הארוחות שאי פעם עשיתי במועדון יש מנה אחת שהבן שלי לא מפסיק לבקש שאכין לו אותה, והיא המנה הזו - מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה.

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה – המנה הוגשה כחלק מהארוחה החורפית.

קשה שלא להתאהב במרק החצילים עם המולים וקונפי העגבניה. המנה פשוט עובדת על כל הטעמים. 

מרק החצילים הנו בעל טעמים וריחות עדינים של עישון המושגים על ידי קליית החצילים. למרק נגיעות עדינות של חריפות המושגת על ידי שבבי צ'ילי יבש. 

ומה עם הים?

בנוסף לכל טעמים אלו למרק החצילים יש גם טעמי ים עדינים מן המולים, שפשוט פינוק לשלוף אותם מן המרק ולאכול, וכן מתקתקות חמצמצה שמושגת מקונפי העגבניות שפשוט נמס אל תוך המרק. 

 

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה

מרק חצילים עם מולים וקונפי עגבניה
סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות מולים, מרק חציל
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 4 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 4 hours 45 minutes
מנות 4
קלוריות 380 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים למרק:

  • 600 גרם מולים טריים מנוקים
  • 3 חצילים גדולים קלויים וקלופים
  • 2 כוסות חלב
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כוסות ציר ירקות צלול
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • צ'ילי אדום גרוס יבש
  • ¼ כפית פלפל לבן
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 4 עגבניות קונפי

חומרים לעגבניות קונפי:

  • 2 עגבניות
  • 2 גבעולי טימין
  • 2 – 3 שיני שום פרוסות לפרוסות
  • סוכר
  • מלח גס
  • שמן זית

חומרים לעיטור מנה:

  • נענע קצוצה

אופן ההכנה

הכנת העגבניות קונפי

  1. באמצעות סכין יוצרים צורת איקס בקליפת העגבניה. מקפידים לחתוך רק את הקליפה ולא את בשר העגבניה. חולטים במיים רותחים כחצי דקה עד שהקליפה מתחילה להיפרד מבשר העגבניה. מוציאים את העגבניה מן המים ומצננים במים קרים על מנת לעצור את הבישול. מקלפים את קליפת העגבניה וחותכים את העגבניה לרוחבה לשני חצאים.

  2. מניחים בתבנית את חצאי העגבניה. על כל חצי מניחים גבעול קורנית, כמה פרוסות שום ומלח גס. בוזקים מלמעלה קצת סוכר ומזליפים על הכל שמן זית. אופים את העגבנית בתנור בחום של כ- 80 – 100 מעלות למשך שתיים עד שלוש שעות.

הכנת המרק

  1. מרתיחים מים בסיר שיכול להכיל את כמות המולים.

  2. שוטפים את המולים. מנקים את הצדפה החיצונית ומסירים את השערות.

  3. קולים את החצילים על מחבת או פלנצה. מקלפים את הקליפות ושומרים את בשר החציל.

  4. בסיר גדול מביאים את מרכיבי המרק לרתיחה. מוסיפים את בשר החציל וטוחנים את המרק בעזרת מוט ריסוק למרקם חלק. מסננים במסננת צפופה.

  5. מכניסים את המולים לסיר המים הרותחים לשליקה מהירה של דקה. מסננים את המים ושוטפים במים קרים. בודקים אם יש מולים שלא נפתחו ונפטרים מהם.

  6. מחממים שוב את המרק. לא להביא לרתיחה. מוסיפים את המולים ומבשלים 5 דקות נוספות על סף רתיחה. חשוב לשים לב לא להרתיח את המרק מה שעלול לגרום לשמנת להתפרק.

  7. מוזגים מרק לקערות, מסדרים בכל קערה רבע מכמות מולים, ובמרכזה מניחים חצי עגבנייה קונפי. מפזרים מעט נענע קצוצה על המנות.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *