שמו העברי של הארטישוק הירושלמי הוא חמניית הפקעות. מקור הכינוי העממי "ארטישוק" בא מטעמה של הפקעת, המזכיר טעם ארטישוק. התוספת "ירושלמי" נובעת מהשם שניתן לצמח באיטלקית כשהתגלה לראשונה.
מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות
מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס ופטריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן.
מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס פטריות
מרק ארטישוק ירושלמי אספרגוס פטריות
חומרים
חומרים למרק:
- 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי.
- שמן זית.
- 2 – 3 גבעולי טימין – רק העלים.
- 300 מ"ל שמנת מתוקה 15%.
- 1 ליטר ציר ירקות וטימין.
להגשה:
- שמן זית.
- 1 שן שום אפויה.
- ראשים של גבעולי אספרגוס, חלוטים.
- פטריות שמפיניון פרוסות.
- גבינת עיזים מסוג סנט מור.
- מלח ופלפל.
אופן ההכנה
הכנת המרק:
מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות).
קולפים את הארטישוק הירושלמי ומניחים בתבנית. יוצקים עליו מעט שמן זית, מפזרים בתבנית את גבעולי התימין וזורים מלח ופלפל. אופים כ– 40 דקות, עד שהארטישוקים רכים ומקבלים מעט צבע שחום.
מחממים את הציר, מוסיפים אליו את הארטישוקים ומרסקים בבלנדר יד. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד כ- 20 דקות. מסננים.
לטעם חזק יותר ניתן להוסיף למרק גבינת סנט-מור כדקותיים לפני תום הבישול
להגשה:
מחממים מעט שמן זית במחבת ומוסיפים את שן השום. מוסיפים למחבת את האספרגוס ואת הפטריות ומקפיצים על להבה גבוהה עד שהפטריות משחימות. מתבלים במלח ופלפל.
מחלקים את המרק לצלחות הגשה. מחלקים את האספרגוס והפטריות לצלחת, מוסיפים גבינה (פרוסת סנט מור מעל הירקות) ומגישים.