מקלות לחם שום עם מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

לוקחים את לחם השום הפריך. טובלים אותו בתוך העצם ומחלצים בעזרתו את מח העצם, שנספג אל תוך הפריכות של מקל השום. מה צריך יותר מזה.

מקלות לחם שום עם מח עצם

המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף.

מנת מקלות לחם שום עם מח עצם היא אחת המנות הקלות להכנה אך גם מנה שמעניקה סיפוק אדיר למי שאוכל אותה. 

שילוב של מקלות שום עם מח עצם הוא שילוב מנצח של טעמי השום ומח העצם ומשחק מרקמים מהנה בין פריכות מקל השום אל מול הגלטיניוטת של מח העצם.

מקלות לחם שום עם מח עצם

מקלות לחם שום עם מח עצם

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות טוסט מח עצם, מח עצם, עצמות מח עצם
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 180 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 12 עצמות מח עצם
  • 12 פרוסות חלה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס אטלנטי או רגיל לפי טעם
  • פלפל שחור גרוס לפי טעם

אופן ההכנה

אופן ההכנה:

  1. מעמידים את העצמות בסיר גדול ושטוח וממלאים כוס וחצי מים. מכסים במכסה. מכניסים הסיר לתנור שחומם ל- 170 מעלות למשך 20 דקות. מוציאים מהתנור.

  2. מחממים תנור לחום גבוה. מסירים את קשה של פרוסות החלה וחותכים כל פרוסת חלה ל- 3 אצבעות. מברישים כל אצבע בשמן זית משני הצדדים. קולים את האצבעות בתנור למשך מספר דקות עד שמשחים קלות. (לא להגיע לצנים כהה ויבש אלה להוציא הרבה קודם).

  3. על כל אצבע מפזרים מעט מהשום הכתוש.

אופן ההגשה:

  1. במרכז השולחן מעמידים את העצמות בכלי הגשה גדול. מסדרים את אצבעות הלחם שום בכלי נוסף. שמים קערה קטנה עם מלח גס ומטחנת פלפל.

  2. כל סועד מקבל צלחת קטנה עם עצם מח וכפית קטנטנה (כפית אספרסו מעולת לעניין זה). הסועד מפזר על העצם מעט מלח גס ופלפל שחור וחופר את מח עצם מן העצם, ומורח אותו על אצבע השום.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

בשר סרטנים ומח עצם

בשר סרטנים ומח עצם

מנה קלאסית מן המטבח הבאסקי המשלבת בין הים והיבשה. בשר הסרטנים מעורבב עם מח העצם ויוצר שילוב טעמים מרתק. בשר סרטנים ומח עצם המנה הוגשה כחלק מארוחת וריאציות על המטבח הבאסקי והצפון ספרדי. את השילוב הזה של מח עצם ובשר סרטנים אפשר למצוא הרבה ברי […]

עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם

עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם

רציתם לדעת איך נראה כרוב ממולא של מסעדת שני כוכבי מישלן. בבקשה. עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת 2 כוכבי מישלן. עלי כרוב […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון