מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

מנת המעורב הירושלמי הומצאה בשנות השישים של המאה העשרים באחת הסטייקיות שברחוב אגריפס הסמוך לשוק מחנה יהודה בירושלים.

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב.

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ישראלי
תגיות מעורב, מעורב ירושלמי
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 50 minutes
מנות 6
קלוריות 448 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

תערובת הבשרים:

  • 200 גרם לבבות נקיים וחצויים.
  • 200 גרם כבד או טחול חצוי.
  • 300 גרם שווארמה הודו.
  • 200 גרם פרגיות.
  • 200 גרם חזה הודו.
  • 200 גרם חזה עוף.
  • פטרוזיליה קצוצה דק.
  • 5 בצלים גדולים (היחס בין הבצל לבשר צריך להיות 1 ל- 1).
  • שמן סויה.
  • פיתות להגשה.

תערובת התבלינים:

  • 1 כפית כמון.
  • 1 כפית כורכום.
  • ½ כפית פפריקה מתוקה.
  • ½ כפית פפריקה חריפה.
  • 1 כפית פלפל שחור טחון.
  • 2 כפיות מלח.
  • ¼ כפית קינמון.

רוטב טחינה חריפה:

  • טחינה גולמית.
  • מים קרים.
  • לימון.
  • שום כתוש.
  • פלפל שחור.
  • מלח.
  • כמון.
  • מעט שמן זית.
  • אריסה אדומה חריפה.

מלפפונים חמוצים ביתיים:

  • 1 חבילה מלפפונים ירוקים קטנים.
  • 3 גבעולי שמיר.
  • ¾ גבעול סלרי.
  • 6 שיני שום חצויות.
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן חתוך לפרוסות.
  • מים.
  • מלח.
  • 2 כפות חומץ.

אופן ההכנה

  1. צולים את הבצל על הפלנצ'ה עם חלק מתערובת התבלינים ושמן סויה עד להשחמה. מורידים ומניחים בצד.מחממים היטב את הפלנצ'ה. מזליפים שמן סויה. צולים על הפלנצ'ה את הבשר. מתחילים בשווארמה הודו והפרגיות. מטגנים דקה ומוסיפים את חזה ההודו וחזה העוף. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את הלבבות. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את הטחול או הכבד ומטגנים עוד דקה.

  2. חשוב: תוך כדי הצלייה מזליפים שמן סויה בנדיבות ומפזרים מתערובת התבלינים. כמו כן מוסיפים ומערבבים את הבצל המטוגן בהדרגה במהלך הצלייה של כל הבשר.

  3. מערבבים את כל הבשרים עם שאר הבצל ועם חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה דק. מסירים מהפלנצ'ה (כל התהליך אמור לקחת בין שש לשמונה דקות. לא יותר על מנת לא ליבש הבשר.

הכנת הטחינה החריפה:

  1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מלח, פלפל שחור, כמון, לימון, שום, מעט שמן זית, עריסה אדומה חריפה. דואגים שהטחינה תהייה נוזלית יחסית ושמים בבקבוק לחיץ.

הכנת מלפפון חמוץ ביתי:

  1. בצנצנת נקייה שמים את המלפפונים וביניהם שמים את השמיר, הסלרי, השום, הפלפל הירוק החריף. מוסיפים מים פושרים עם מלח ביחס של 1 ליטר מים ל- 5 כפיות מלח גדושות. אוטמים ומניחים באזור מואר למשך יום וחצי. מוסיפים 2 כפות חומץ רגיל. ומשאירים הצנצנת באזור מואר עוד כיומיים. מעבירים למקרר.

אופן ההגשה:

  1. מכניסים את הבשר לפיתה. מתבלים בטחינה ומגישים עם החמוצים הביתיים.


Related Posts

עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם

עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם

רציתם לדעת איך נראה כרוב ממולא של מסעדת שני כוכבי מישלן. בבקשה. עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם עלי כרוב ממולאים בקונפי קורקבן עוף וקונפי אווז בליווי מח עצם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת 2 כוכבי מישלן. עלי כרוב […]

פטה כבד עם כרישה בדבש

פטה כבד עם כרישה בדבש

מנת הפטה כבד היא אחת ממנות הפתיחה הקלאסיות ביותר שיש. לצד מנת הפטה נהוג להגיש מרקחת מתקתקה של פרי או ירק. פטה כבד עם כרישה בדבש פטה כבד עם כרישה בדבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. פטה כבד עם כרישה בדבש […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *