שמים את הכבד בקערה עמוקה. שופכים עליו את הקוניאק והתבלינים. משרים לכל הלילה ומדי פעם הופכים.
מחממים תנור 160 מעלות. מוציאים מהמשרה לכלי חסין אש. מכסים בנייר אלומיניום במהודק. שמים בתבנית מלאה מים ואופים 25 דקות. מצננים מחוץ למקרר ואז במקרר למשך שעתיים.
הכנת השום:
עוטפים את השום בנייר כסף ואופים עד להתרככות מלאה. מעבירים את השום לסיר עם הסוכר החום ומבשלים עד לקבלת מרקם ריבתי. מצננים.
הכנת המלאווח והרכבת המנה:
במידה והמלאווח הוא גדול קורצים ממנו עם כוס עיגולים קטנים. מטגנים את המלאווח במחבת. כשמוכן מעבירים לצלחת הגשה. שמים חתיכת כבד על המלאווח וכפית מריבת השום.
בתוך כל אחת מן הקציצות התמימות למראה האלו מסתתרת הפתעה. שן שום נימוחה ועסיסית שמכניסה לפה פצצה של טעמים. קציצות הפתעה מצריות קציצות הפתעה מצריות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה מצרית. קציצות הפתעה מצריות חזרה לרשימת המתכונים