מלבי ברוטב ריבת שושנים

מלבי ברוטב ריבת שושנים

מקור מהלבי הוא בטורקיה. מדובר על פודינג מוצק העשוי מקורנפלור ומוגש לרוב עם סירופ מי ורדים.

מלבי ברוטב ריבת שושנים

מלבי ברוטב ריבת שושנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבינלאומי.

מלבי ברוטב ריבת שושנים

מלבי ברוטב ריבת שושנים

סוג המנה קינוח, קינוחים
סוג המטבח מטבח טורקי
תגיות מלבי, מלבי שושנים, ריבת שושנים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 day 5 minutes
זמן הכנה כולל 1 day 35 minutes
מנות 6
קלוריות 388 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

למלבי:½

  • ½ ליטר שמנת מתוקה.
  • ¼ ליטר מים.
  • ¼ ליטר חלב.
  • 150 גרם סוכר.
  • 75 גרם קורנפלור.
  • 1 כפית ג'לטין

לריבת השושנים:

  • ½ ק"ג עלי שושנים.
  • 1 ק"ג סוכר.
  • 1 כוס מים.
  • 1 לימון סחוט.

אופן ההכנה

הכנת המלבי:

  1. בסיר ממיסים את הקורנפלור עם חלב תוך ערבוב במטרפה. מגבירים האש ומוסיפים כל שאר החומרים וממשיכים לערבב עד לרתיחה והסמכה. יוצקים לכלים אישיים ושומרים לילה במקרר.

הכנת ריבת השושנים:

  1. שוטפים את עלי השושנים וקוצצים.

  2. מבשלים ומערבבים את כל החומרים עד לקבלת סירופ. מקררים.


Related Posts

כנאפה

כנאפה

אחת ממנות הקינוח המפורסמות של המטבח הערבי. הכנאפה היא מאפה של אטריות קדאיף ממולאות בגבינת עיזים וטבולות בסירופ של מי סוכר ומי ורדים. כנאפה כנאפה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פאב. כנאפה חזרה לרשימת המתכונים

בסבוסה – עוגת סולת מצרית

בסבוסה – עוגת סולת מצרית

הידעתם? השיר המפורסם, בסבוסה די, של הזמר שריף היה במקור על עוגת הסולת המצרית – הבסבוסה. מילות השיר שונו על מנת להפוך את השיר לשיר אהבה לנערה במקום לעוגה. המילים "סוכר יא סוכר בסבוסה, אבא שלך מה לי עשה" היו במקור "סוכר יא סוכר בסבוסה, […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון