למרות שהמוסקה נפוצה בכל רחבי המזרח התיכון, המוסקה נחשבת כאחת ממנות הדגל המזוהות עם המטבח הבלקני.
מוסקה
מוסקה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית.
מוסקה
מוסקה
חומרים
למוסקה:
- 3 חצילים גדולים ללא גרעינים.
- 1 בצל אדום גדול.
- 600 גרם גרם בשר כבש טחון.
- קינמון.
- מלח ופלפל שחור.
- רסק עגבניות מעגבניות טריות ללא גרעינים.
- 100 גרם פרורי לחם.
לרוטב הבשמל:
- 60 גרם חמאה.
- 60 גרם קמח.
- 2 כוסות חלב.
- אגוז מוסקט.
- 2 ביצים.
- 2 כפות פרמזן מגורר.
אופן ההכנה
הכנת החצילים:
חותכים את החצילים לפרוסות בינוניות. ממליחים ומשאירים להזיע בצד לכחצי שעה. שוטפים ומיבשים.
מטגנים את פרוסות החציל בשמן זית ומייבשים. מטגנים את הבצל האדום הקצוץ בשמן זית. מוסיפים את הבשר הטחון. יש להקפיד ולפורר אותו בזמן הטיגון. להוסיף לבשר והבצל בזמן הטיגון את רוטב העגבניות, הקינמון, מלח ופלפל, ומעט מים. אם יש צורך יש להמשיך ולאדות כ-10 דקות נוספות עד שהנוזלים התאדו.
הכנת הבשמל:
ממיסים את החמאה. להוסיף את הקמח עד שנוצרת עיסה ומייד להוסיף חלב תוך הטרפת התערובת. להוסיף את אגוז המוסקט. לערבב את הביצים בנפרד ולהוסיף את גבינת הפרמזן. לאחר שהבשמל התקרר מעט להוסיף את תערובת הביצים והפרמזן ולערבב היטב.
הרכבת המנה:
לשמן תבנית ולפזר מחצית מפירורי הלחם על תחתית התבנית. להניח את פרוסות החצילים, מעל את תערובת הבשר, מעל את הבשמל ולבסוף את יתרת פירורי הלחם. להכניס לתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס לחמישים דקות ולהוציא כאשר ישנה השחמה מלמעלה. ניתן להניח שתי שכבות חצילים בתחתית.