מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים

מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים

מולים ברוטב עגבניות וזיתים - מנה קלאסית מאזור חבל פרובנס.

מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים

מולים ברוטב עגבניות פיקנטי עם זיתים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה צרפתית בנוסח פרובאנס.

מולים ברוטב עגבניות ושמן זית

מולים ברוטב עגבניות ושמן זית

סוג המנה מנה עיקרית, מנות ראשונות, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות מולים, צדפות
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6
קלוריות 269 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לצדפות:

  • 1 ק"ג מולים רצוי מהסוג התאילנדי (יש שקיות מוקפאות).
  • שמן זית.
  • 2 – 3 בצלים גדולים.
  • 10 – 15 שיני שום.
  • קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות.
  • 150 גרם רכז עגבניות.
  • כוס זיתים מגולענים.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • ¼ כפית פפריקה חריפה.
  • 1 כוס ציר דגים.
  • פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית, מוסיפים בצל קצוץ דק ומטגנים עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את רסקי העגבניות, ציר הדגים, הזיתים והפפריקה ומחמממים כ- 15 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

  2. מוסיפים את המולים ל- 4-3 דקות או עד שהם מאדימים. מפסיקים את החימום ונותנים למנה להתקרר.

  3. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים.


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני

פוקאצה חמה ומהבילה שיצאה מן התנור, מרוחה בשמן זית איכותי, מתובלת בעשבי תיבול ומלח ים שמוסיף קרנציות מלוחה. לצד הפוקאצה אנחנו מגישים תערובת שמן זית, בלסמי איכותי ופפרוני. פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני – המנה הוגשה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון