מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

שילוב הטעמים בין מיץ תפוזים ומרווה הוא שילוב מנצח שיוצר הרמוניה של טעמים בפה ומשדרג את טעמו של חזה העוף למעדן.

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים – המנה הוגשה כחלק מארוחת טאפס קיצית.

המנה הזו מוכיחה שאפשר ליצור מטבח עילי על ידי השימוש במרכיבים הפשוטים ביותר. 

כל עוד תקפידו לא לייבש את חזה העוף המנה תקבלו מעדן שתחזרו ותכינו פעם אחרי פעם.

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים

מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי, מטבח צרפתי
תגיות חזה עוף, חזה עוף במרווה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת מדליוני עוף במרווה ותפוז:

  • 2 חזות עוף
  • 20 עלי מרווה
  • ½ כוס שמן
  • 6 שיני שום
  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • גרדה של קליפת תפוז משני תפוזים;
  • 1 כוס ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • קמח לקימוח חזות העוף

אופן ההכנה

הכנת המדליונים:

  1. חותכים את חזה העוף למדליונים מוארכים, כ- 15 מדליונים מכל חזה. מתבלים כל מדליון במלח ופלפל ומקמחים מכל הצדדים. מנערים את עודפי הקמח. 

  2. מחממים במחבת מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים חלק מעלי המרווה ומטגנים מעט לשחרור הארומות. מוסיפים את חלק מנתחי החזה ומטגנים קלות מצד אחד. הופכים את חזה העוף ומוסיפים את פרוסות השום.

  3. מטגנים לפרק זמן קצר מאוד על הצד השני עד לרמת עשייה חלקית בלבד (אח"כ נחזיר את הנתחים לסיום עשייה) ומוציאים את חזות העוף, המרווה והשום ומניחים בקערה בצד. חוזרים על התהליך עד לטיגון כל הנתחים.

  4. נפטרים מן השמן שנשאר במחבת.

הכנת הרוטב:

  1. במחבת שבה טוגן העוף מצמצמים את מיץ התפוזים לחצי. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזל לחצי. 

  2. מוסיפים את גרידת התפוז והממשיכים לצמצם את הנוזל עד שהרוטב מתחיל להיות מעט סמיך. מוסיפים מעט מעלי מרווה שנותרו ואת נתחוני העוף כולל המיצים שנגרו בקערה. מחממים את העוף מעט תוך כדי ערבוב כך שהרוטב יכסה היטב את נתחי העוף ויסמיך טיפה. 

  3. מגישים חם. 



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *