שילוב הטעמים בין מיץ תפוזים ומרווה הוא שילוב מנצח שיוצר הרמוניה של טעמים בפה ומשדרג את טעמו של חזה העוף למעדן.
מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים
מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים – המנה הוגשה כחלק מארוחת טאפס קיצית.
חזה עוף בעיני הוא נתח שלא זוכה למספיק הכרה ונחשב לנתח המשמש להכנה של מאכלים פשוטים (אך טעימים) כדוגמת השניצל.
המנה הזו באה להוכיח שאפשר ליצור מטבח עילי על ידי השימוש במרכיבים הפשוטים ביותר. סוד ההצלחה של המנה הוא בהקפדה על בישול החזה כך שיישאר עסיסי ולא יתיבש.
גרדת תפוז ומרווה
גרדת התפוז מוסיפה למנה טעם תפוזי מרוכז ויש לה חלק חשוב בטעמי המנה. אל תוותרו עליה.
מדליוני חזה עוף במרווה ומיץ תפוזים
חומרים
חומרים להכנת מדליוני עוף במרווה ותפוז:
- 2 חזות עוף
- 20 עלי מרווה
- ½ כוס שמן
- 6 שיני שום
- ¾ כוס מיץ תפוזים
- גרדה של קליפת תפוז משני תפוזים;
- 1 כוס ציר עוף
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- קמח לקימוח חזות העוף
אופן ההכנה
הכנת המדליונים:
חותכים את חזה העוף למדליונים מוארכים, כ- 15 מדליונים מכל חזה. מתבלים כל מדליון במלח ופלפל ומקמחים מכל הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.
מחממים במחבת מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים חלק מעלי המרווה ומטגנים מעט לשחרור הארומות. מוסיפים את חלק מנתחי החזה ומטגנים קלות מצד אחד. הופכים את חזה העוף ומוסיפים את פרוסות השום.
מטגנים לפרק זמן קצר מאוד על הצד השני עד לרמת עשייה חלקית בלבד (אח"כ נחזיר את הנתחים לסיום עשייה) ומוציאים את חזות העוף, המרווה והשום ומניחים בקערה בצד. חוזרים על התהליך עד לטיגון כל הנתחים.
נפטרים מן השמן שנשאר במחבת.
הכנת הרוטב:
במחבת שבה טוגן העוף מצמצמים את מיץ התפוזים לחצי. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הנוזל לחצי.
מוסיפים את גרידת התפוז והממשיכים לצמצם את הנוזל עד שהרוטב מתחיל להיות מעט סמיך. מוסיפים מעט מעלי מרווה שנותרו ואת נתחוני העוף כולל המיצים שנגרו בקערה. מחממים את העוף מעט תוך כדי ערבוב כך שהרוטב יכסה היטב את נתחי העוף ויסמיך טיפה.
מגישים חם.