לשון ברוטב עגבניות

לשון ברוטב עגבניות

הסוד למתכון הוא הכבישה שעוברת הלשון במשך שבוע בתבלינים יבשים. לאחר מכן הלשון מבושלת ברוטב עגבניות. התוצאה לא פחות ממדהימה.

לשון ברוטב עגבניות

לשון ברוטב עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.

לשון ברוטב עגבניות

לשון ברוטב עגבניות

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח רומני
תגיות לשון, לשון ברוטב עגבניות
זמן הכנה 7 days 1 hour
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 7 days 2 hours
מנות 6
קלוריות 299 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 לשון עגל.
  • מספר כפות מלח גס.
  • ½ כפית מלח סלפטר (סלסטרה).
  • מספר שיני שום פרוסות דק.
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור.
  • 1 כף גרגרי פלפל אנגלי.
  • מספר עלי דפנה.

לרוטב:

  • גבעולי סלרי קצוצים.
  • 3 בצלים שטוגנו בשמן.
  • עגבניות מרוסקות.
  • רכז עגבניות.
  • מים עד כדי כיסוי הלשון.

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הלשון היטב, מנגבים במגבת ודוקרים בסכין חדה מאוד. מניחים את הלשון בכלי עמוק ומשפשים אותה במלח ובסלפטר. מפזרים מכל צדדיה במריחה את התבלינים ומכסים בנייר כסף. מכניסים למקרר לשבוע מכוסה בנייר כסף. מידי יומיים הופכים ללא מגע ידי אדם. אחרי שבוע שוטפים ומנגבים.

  2. מכניסים את הלשון לסיר לחץ (אפשר גם לסיר רגיל אבל אז זה אורך המון זמן) ומוסיפים: 2 גבעולי סלרי קצוצים, 3 בצלים שטוגנו בשמן, עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות ומים עד כדי כיסוי בלשון. מחממים בסיר הלחץ כ 45 דקות לפחות אבל לא יותר משעה.

  3. מוציאים את הלשון, מקלפים את העור, מוסיפים את הרוטב מסיר הלחץ ומגישים פרוס. (ישנה אפשרות גם לרוטב חרדל, באותו אופן כמו ברוטב עגבניות רק שמוסיפים חרדל לסיר במקום רוטב עגבניות ועגבניות מרוסקות).



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון