כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים על קונפי עגבניות צלויות ויוגורט

כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים על קונפי עגבניות צלויות ויוגורט

קפריסאי ואיטלקי נכנסים לבר... זה אומנם נשמע כמו התחלה של בדיחה אלא שבמקרה שלנו מדובר בהתחלה של מתכון. כדורי האורז האיטלקיים - הארנצ'יני ממולאים בגבינת חלומי הקפריסאית.

כדורי ריזוטו ממולאים בגבינת חלומי, שקדים וצימוקים.

המנה הוגשה כחלק מארוחת אורז עולמי.

כשאיטליה פוגשת את קפריסין

המנה הזו היא מנה המשלבת בין המטבח הקפריסאי והמטבח האיטלקי. כדורי ריזוטו ממולאים – ארנצ'יני – הם מנה מאוד מפורסמת במטבח האיטלקי כאשר בדרך כלל הכדורים ממולאים בבשר. במנה זו כדורי הריזוטו ממולאים בגבינת חלומי.

גבינת חלומי

מוצאה של גבינת החלומי הוא בקפריסין. המיוחד בגבינה זו היא שבתהליך הייצור שלה לא משתמשים במחמצת לקטית. אחד המאפיינים הייחודיים של גבינת החלומי הוא היכולת לטגן או לאפות אותה כך שהגבינה משחימה ללא התכה של הגבינה, גם בטמפרטורות גבוהות. ולכן גבינה זו משמשת רבות לצליה או לטיגון.

כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים

כדורי ריזוטו ממולאים בחלומי שקדים וצימוקים

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות גבינת חלומי, כדורי ריזוטו
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 2 hours
זמן הכנה כולל 2 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 342 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 כוס אורז ריזוטו
  • 1 כוס אורז מעורב
  • 1 כף שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 5 כוסות ציר ירקות חם עם קמצוץ זעפרן טוב
  • 1 כוס יין לבן
  • מלחל ופלפל שחור
  • בהרט
  • 6 ביצים
  • כדורי מוצרלה קטנים
  • פרמזן מגורר
  • שקדים מרוסקים וצימוקים
  • פרורי לחם לציפוי

אופן ההכנה

  1. ממיסים חמאה עם קצת שמן זית.

  2. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות. מוסיפים בהרט ויין ומערבבים עד שהיין ייספג אל האורז. אחרי שהיין נספג מתחילים להוסיף בהדרגה את ציר ומספיגים אותו אל תוך האוורז. ממשיכים ומבשלים עוד כ- 15 דקות. מתבלים ומקררים.

  3. מוסיפים פרמזן וומכינים כדורים מן האורז. ממלאים את הכדורים במוצרלה ותערובת שקדים וצימוקים.

  4. מכניסים למקרר לכשעה ולאחר מכן מכינים כמו שמכינים שניצל: טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.

  5. מטגנים מספר דקות ומעבירים אל תבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 - 15 דקות.

  6. מניחים על קונפי עגבניות-יוגורט וזליפת שמן סחוג.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן

סוד קסמה של המנה, מעבר לרוטב הנפלא והאורז שסופג את הטעמים שלו, נמצא בקראסט הקריספי שמצפה את הסלמון. פילה סלמון קריספי ברוטב סאקה בליווי אורז לבן המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קייצית. אני מאוד אוהב לעבוד עם דגי סלמון. הם וורסטיליים מאוד ומאפשרים לי לשחק […]

סלט קפרזה

סלט קפרזה

מקורו של הסלט בחבל קמפניה שבדרום איטליה, ופירוש שמו הוא "סלט מקפרי", כלומר מהאי קפרי הסמוך לנאפולי, העיר הגדולה בחבל קמפניה. סלט קפרזה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה. סלט קפרזה היא מנה מאוד פשוטה להכנה. סוד ההצלחה של המנה הוא השימוש בחומרי גלם […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון