כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי הבשר הכי טעימים שתאכלו. כדורי בשר מבושלים ברוטב קארי צהוב על בסיס חלב קוקוס. שילוב טעמים נפלא המשלב מתיקות, חריפות, חמיצות ומליחות.

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אורז עולמי.

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

כדורי בשר תאילנדים בליווי פאייה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח אסייתי, מטבח תילאנדי
תגיות כדורי בשר, פאייה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 366 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לרוטב :

  • ½ ק"ג בשר טחון.
  • 1 בצל קצוץ דק.
  • 1 כף קטשופ.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק.
  • 1 כף סויה שחורה מתוקה.
  • 1 כפית תבלין חמשת התבלינים
  • 1 כף סמבל מעורב בקוקוס (תבלין צ'ילי אינדונזי) או אריסה

לכדורי הבשר:

  • 1 כף  ג'ינג'ר טרי כתוש.
  • 2 פלפלי צ'ילי קצוצים.
  • 2 גבעולי למון גראס (עשב לימון) חתוכים.
  • 3 שאלוטס קצוצים.
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים.
  • 1 כף כוסברה קצוצה.
  • 1 קופסת שימורים קרם קוקוס.
  • 3 כפות סויה מתוקה.
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק.
  • ½ ליטר ציר עוף או מרק עוף צח.
  • 1 כפית כורכום.
  • שמן.

להכנת הפאייה:

  • 2 כוסות אורז יסמין.
  • 3 כוסות מים רותחים.
  • ½ כוס חלב קוקוס.
  • 2 כפות שמן קנולה.
  • 1 כף מלח.

אופן ההכנה

הכנת כדורי הבשר:

  1. מערבבים את כל חומרי כדורי הבשר ויוצרים כדורים.

  2. מחממים את השמן ומקרמלים בו את הבצלים. מוסיפים שום, ג'ינג'ר, פלפלים ועשב הלימון. מוסיפים חלב קוקוס וכורכום. לאחר דקה מוסיפים את הסויה ,צ'ילי מתוק ומרק ומבשלים 3 דקות לאיחוד טעמים.

  3. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ 20 דקות ללא מכסה ועוד 5 עם מכסה על להבה נמוכה.

  4. מתבלים בכוסברה קצוצה טריה.

הכנת הפאייה:

  1. מטגנים את האורז טיגון קל, על אש גבוהה, כשתיים שלוש דקות תוך כדי ערבוב.

    ניתן להוסיף לאורז גזר או בצל או פלפל אדום או שום או כל מה שרוצים, אך אם מוסיפים ירקות יש לאדות אותם לפני טיגון האורז.

  2. מוסיפים את המים הרותחים. זהירות המים עלולים להשפריץ!

  3. מוסיפים את המלח ומערבבים.

  4. מעבירים את הסיר עם האורז ללהבה הכי חלשה בגז ומכוונים אותה על האש הכי נמוכה שיש. מבשלים כעשר דקות כאשר הסיר מכוסה במכסה.

  5. אחרי עשר דקות מוסיפים לאורז את חלב הקוקוס ומערבבים.

  6. ממשיכים לבשל את האורז עוד 5 דקות. לאחר 5 דקות מכבים את האש. בזריזות מאווררים את האורז עם מזלג ומכסים את הסיר עם המכסה. נותנים לאורז לעמוד עוד כ 10 דקות.


Related Posts

פרגיות בקארי בוטנים

פרגיות בקארי בוטנים

תבשיל פרגיות בקארי בוטנים עשיר בטעמים שתמיד לוקח אותי בדמיון אל המזרח הרחוק. פרגיות בקארי בוטנים פרגיות בקארי בוטנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסע בעקבות תערובות התבלינים. פרגיות בקארי בוטנים חזרה לרשימת המתכונים

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי

דמיינו את עצמכם יושבים על החוף בתאילנד שלפתע מלצר חביב מגיש לכם מנה פירות ים שוחים בקארי קוקוס צהבהב. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס תאילנדי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים כהן. קלמארי ושרימפס ברוטב קוקוס […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *