ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

מה יותר כיפי מליהנות מירקות קלויים על הפלאנצ'ה, קונפי שום ופוקצ'ה חמה שהרגע יצאה מן התנור.

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סעודת חתן.

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

ירקות על הפלנצ'ה עם פוקצ'ה על אבן שמוט

סוג המנה מנת פתיחה, תוספת
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות אנטיפסטי, ירקות קלויים, פוק'צה
זמן הכנה 40 minutes
זמן בישול 4 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 5 hours 10 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לירקות:

  • פלפלים אדומים,ירוקים וצהובים מנוקים ופרוסים לרצועות עבות.
  • חציל עם הקליפה פרוס לטבעות.
  • זוקיני פרוס לרצועות לאורכו.
  • פטריות פורטבלו ללא הרגל.
  • בצל פרוס לטבעות.
  • פלפל חריף ירוק מנוקה מגרעינים.
  • שמן זית משובח.
  • מלח.
  • פלפל (או לחילופין, מומלץ תבלין סטייק של מקורמיק).
  • 3 ראשי שום שלמים.

חומרים לפוקצ'ה:

  • 1 ק"ג קמח לבן (שטיבל 2).
  • 2 כפות סוכר.
  • 3 כפיות מלח.
  • 3 כפות שמן זית.
  • 25 גרם שמרים טריים שמרית.

אופן ההכנה

צריבת הירקות:

  1. מלהיטים פלנצ'ת פסים. מניחים את הירקות (לא כולל את השום), בכל פעם סוג אחד, על הפלנצ'ה לצריבה איטית מכל הכיוונים תוך כדי שימון מועט ופיזור התבלינים. כשהירקות צרובים היטב משמנים שוב על מנת לתת ברק ועסיסיות ומסירים לקערה.

אפיית השום:

  1. חותכים את תחתית ראש השום (את שליש התחתון). שמים בתבנית נייר אפיה. מוזגים שלולית שמן (2-1 כפות) ועליה מפזרים רבע כפית מלח גס. מניחים את ראש השום מעל תוך כדי עיסוי השום על גבעת השמן והמלח. כך מניחים בתבנית 4 ראשי שום ובמרכז התבנית שמים כוס חסינת חום עם מים. אופים ב 150 מעלות כשעה ורבע – שעה וחצי.

הכנת הפוקצ'ה:

  1. בקערה לישה מערבבים את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים. לשים במיקסר תוך הוספת השמן והמים בהדרגה. יוצרים כדור מן הבצק. מקמחים ומתפיחים בקערה משומנת כשעה. לאחר ההתפחה לשים מעט ומתפיחים חצי שעה נוספת .מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. עוטפים בניילון נצמד (ניתן להקפיא).

אפיית הפוקצ'ה:

  1. מלהיטים אבן שמוט בתנור (250 מעלות) משטחים כדור בצק בידיים (לא מרדדים!) מניחים הבצק על אבן השמוט הלוהטת בתנור ואופים 3-2 דקות עד שהשוליים תופחים ועט והתחתית מזהיבה הופכים ואופים עוד כ- 2 דקות הופכים שוב ומורחים בשמן זית (4-3 כפות), מפזרים עלי רוזמרין (30-20 עלים) ומלח ים גס (2 כפיות) אופים 2 דקות נוספות עד שמשחים.

אופן ההגשה:

  1. (הגשה מרכזית. הירקות והשום בטמפרטורת החדר)

  2. מסדרים את כל הירקות הצרובים והשום בצלחת מרכזית גדולה. את הפוקצ'ות מגישים על קרשי חיתוך לחם. מסדרים מספר צלחות שטוחות קטנות עם שמן זית, חומץ בלסמי ומלח גס.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון