יין עגבניות קר

יין עגבניות קר

שנתקלתי בפעם הראשונה ביין העגבניות הייתי המום. משקה צלול עם צבע אדמדם עם תבשומת קלה של עגבניות. מדהים.

יין עגבניות

יין עגבניות – המנה הוגשה כחלק מארוחת פיש גורמה.

העגבניה היא פרי שיש בו המון קסם. תשאלו את השף אייל שני שעשה עליהן קריירה.

למרות ששם המתכון הוא יין עגבניות אין מדובר על יין ואין במתכון הזה טיפה של אלכוהול.

המתכון הזה הוא מיצוי של הטעמים של העגבניה שמבליט את כל הטוב של העגבניה ומרכז אותו לנוזל צלול אדמדם קסום שכולו שמכיל טעמים עדינים של עגבניה ממש כמו בושם. 

חומרי גלם איכותים:

מכיוון שבמתכון זה אנו משתמשים בעגבניות ומתבלים אותן בטיפה שמן זית ותבלינים יש חשיבות גדולה בשימוש בעגבניות איכותיות ובשמן זית באיכות גבוהה.

גיוונים:

ישנם סוגים רבים של עגבניות: עגבניות שרי , עגבניות שרי תמר, עגבניות ליקופן, עגבניות צהובות, עגבניות מגי וכדומה. נסו לגוון את סוג העגבניות שאתם משתמשים בהן על מנת לקבל טעמים שונים. 

 

יין עגבניות קר

יין עגבניות קר

סוג המנה אפרטיף, מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות יין עגבניות, מיץ עגבניות
זמן הכנה 7 minutes
זמן בישול 1 hour 5 minutes
תלייה במקרר ללילה וקירור 12 hours
זמן הכנה כולל 1 hour 12 minutes
מנות 6
קלוריות 75 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים ליין עגבניות:

  • 3 ק"ג עגבניות אדומות מאיכות מעולה
  • מלח לפי טעם
  • פלפל שחור גרוס דק לפי טעם
  • שמן זית לעיטור
  • גבעולי עירית לעיטור
  • בד גזה לסינון

אופן ההכנה

אופן הכנת יין העגבניות:

  1. מרסקים את העגבניות המעבד מזון.

  2. פורסים בד גזה מעל קערה גדולה. יוצקים את הרסק לבד הגזה. אוספים את שולי הבד. קושרים ותולים במקרר למשך לילה מעל הקערה כך שהמיץ המסונן מטפטף לקערה.

  3. למחרת, מרתיחים את המיץ ומבשלים שעה על אש נמוכה. מתקבל נוזל צלול ומרוכז (לא אדום).

    מקררים היטב.

  4. מתבלים במעט מלח לפי הטעם (אפשר גם מעט פלפל גרוס דק).

  5. כשהמיץ קר, יוצקים לגביעי יין.

    שמים גבעול עירית ומטפטפים כמה טיפות שמן זית לעיטור.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי

לוקוס נחשב כאחד הדגים האיכותיים ביותר שאפשר להשיג. בשרו הלבן והרך הופך את הלוקוס לדג נפלא להכנה של קרפצ'יו. קרפצ'יו לוקוס בגרעיני עגבניות עירית וטימין טרי המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת לא על הלחם לבדו. ישנן מנות שסוד ההצלחה שלהן הוא באיכות חומרי הגלם שבהם […]

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ

מרק עגבניות חמצמץ בסגנון איטלקי מוגש עם קרוטונים. מרק עגבניות חמצמץ המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון. השם של המנה קצת חוטא לה ועלול לעורר קונטציות שליליות סביב המילה חמצמץ. הרשו לי להרגיע אתכם. החמצמצות של המרק מגיעה מן החמיצות הטבעית […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון