טרטר דניס בחיבוק שומר

טרטר דניס בחיבוק שומר

מנה שכולה חגיגה של טריות וטעמי אניס. הטרטר מעורבב עם טרגון, השומר מבושל באוזו וצימוקי אוכמניות להוספה של מתיקות עדינה.

טרטר דניס בחיבוק שומר

טרטר דניס בחיבוק שומר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אביבית.

טרטר דניס בחיבוק שומר

טרטר דניס בחיבוק שומר

סוג המנה מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח ארץ ישראלי
תגיות טרטר, טרטר דגים, שומר
זמן הכנה 2 hours
זמן בישול 30 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 219 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לטרטר:

  • 10 פילטים של דניס.
  • 6 ראשי שומר.
  • 6 בצלים ירוקים קצוקים דק (החלק הלבן בלבד).
  • 3 כפות טרגון קצוץ.
  • 1 כף שמן זית.
  • מלח ופלפל לבן לפי טעם.

ציר לבישול השומר:

  • ½ בקבוק אוזו איכותי.
  • מים עד לכיסוי השומר.
  • ½ כוס צימוקי אוכמניות.
  • 1 כפית מלח.

אופן ההכנה

  1. קוצצים את דג הדניס לקוביות קטנות ושמים בקערה. קוצצים דק את החלק הלבן של הבצלים הירוקים ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את הטרגון ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שמן הזית ואת המלח והפלפל הלבן. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים להתחברות הטעמים.

  2. שמים בסיר את האוזו, מים, צימוקי האוכמניות, זרעי הכוסברה, המלח וראשי השומר. מבשלים להתרככות השומר. מוציאם את השומר לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול. פולים מן הסיר כמות של צימוקי אוכמניות המספיקה לעיטור המנה ונפטריים משאר תכולת הסיר.

הרכבת המנה:

  1. מפרקים את כפות השומר זוג עלים. ממלאים את העלים בדג. שמים את הכפות הממולאות במרכז הצלחת. מעטרים בצימוקי האוכמניות המבושלים שפלינו מן הסיר.


Related Posts

טרטר פלסטינאי

טרטר פלסטינאי

למרות שמקורותיו של הטרטר נמצאים באזור אסיה המתכון הצליח להתאקלם באזורנו ולזכות לגרסאות מקומיות בהן משתמשים במרכיבים אזוריים. טרטר פלסטינאי טרטר פלסטינאי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת קצוץ או טחון. טרטר פלסטינאי חזרה לרשימת המתכונים

סרדינים כבושים על מצע של שומר

סרדינים כבושים על מצע של שומר

כבישה של סרדינים היא דבר מאוד פשוט. פותחים את הסרדין, מסירים עם האצבעות את האדרה והראש וכובשים במלח גס ל 12 שעות. סרדינים כבושים על מצע של שומר סרדינים כבושים על מצע של שומר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת וריאציות על מתכוני השף חיים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון