טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

מנה קייצית נפלאה של פרוסות סברס מטוגנות בטמפורה פריכה על מצע גבינת עיזים ושזיפים חמוצים.

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת טעימות מן המטבח הבין לאומי.

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

טמפורה סברס וגבינת עיזים ברוטב שזיפים חמוצים

סוג המנה מנת פתיחה, מתאבן
סוג המטבח מטבח אסייתי, מטבח ארץ ישראלי, מטבח ים תיכוני
תגיות טמפורה, סברס, שזיפים חמוצים
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
זמן הכנה כולל 1 hour 30 minutes
מנות 6
קלוריות 228 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לטמפורה:

  • רביכה מקמח טמפורה ומים קרים.
  • פרוסות סברס מקולף.
  • פרוסות גבינת עיזים לא דומיננטית בבבשלותה כדוגמת קרטון דה שבניון.

רוטב שזיפים חמוצים:

  • 300 גרם  שזיפים חמוצים.
  • 1 שן שום
  • 1 חופן עלי כוסברה קצוצים.
  • 1 חופן עלי נענע קצוצים.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • 2 כפות מירין.
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל לבן.

אופן ההכנה

  1. ורצים את השזיפים ומבשלים במים להתרככות. מגלענים את החרצנים. מחממים שמן ומוסיפים את השום, כוסברה, נענע, השזיפים, חצי כוס מים ומיץ לימון. מבשלים חצי שעה. לאחר חצי שעה מוסיפים מירין. מצננים ומסננים.

  2. טובלים את פרוסות הסברס בטמפורה ומטגנים.

  3. מניחים בצלחת 3 פרוסת גבינה. עלכל פרוסת גבינה מניחים את הסברסים ומוזגים מעליהם רוטב בנדיבות.


Related Posts

טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז

טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז

למרות הפשטות לכאורה של המנה היא מפתיעה מאוד בטעמה. הסוד טמון בחמאת התפוז שמרימה את טעמי המנה ומשתלבת היטב עם טעמה המעקצץ של גבינת העיזים. טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז טוסט גבינת עיזים בחמאת תפוז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת הדרים. מנת פתיחה מעולה […]

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים

איך מנת פתיחה כייפית יותר מברוסקטה. טוסט פריך שעליו אפשר לשים את הכל. דגים, ירקות, בשר גבינות. כל מה שתדמיינו הברוסטקה תשמח להכיל. ברוסקטה עדשים וגבינת עיזים המנה הוגשה כחלק מארוחה חורפית. ברוסקטה? מקור הברוסקטה הוא מאיטליה. פירוש השם בְּרוּסְקֶטָה הוא לחרוך. בטוסקנה של המאה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון