טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

לא סתם נחשבת הטונה כאחד הדגים האהובים על השפים. יש בה הכל. הטונה שמנונית ועסיסית ואפשר להגיש אותה נאה או מבושלת קלות.

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה.

מנה נפלאה שבה הטונה מקבלת טיפול המזכרי במידה מסויימת הכנה של רוסטביף. הטונה מושרה בסויה למשך הלילה על מנת לספוג את טעמי הסויה ולאחר מכן נצרבת קלות בתנור או מחבת. 

 

השילוב של הטונה עם רוטב המכיל תפוחים מקורמלים וסויה יצור איזון בין המליחות של הסויה אל מול הרעננות המתקתקה חמוצה של התפוחים המקורמלים. 

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

טונה צרובה על מצע תפוחי עץ ברוטב סויה

סוג המנה מנה עיקרית, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות טונה אדומה
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן השריה במרינדה 12 hours
זמן הכנה כולל 12 hours 45 minutes
מנות 6

חומרים

חומרים לטונה

  • 1 ק"ג טונה אדומה טריה פרוסה לפרוסות לא עבות
  • 10 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות זרעי כוסברה כתושים
  • 2 כפות סוכר חום
  • שמן חמניות

חומרים לתפוחים:

  • 6 תפוחים מסוג גראנד סמית קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 כף סוכר חום
  • ½ כפית פלפל שחור טחון גס
  • 2 כפיות ג'ינג'ר מגורר
  • 150 גרם חמאה
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 3 כפיות שמן שומשום

עיטור:

  • תפוחים מיובשים
  • תערובת עלי ביבי

אופן ההכנה

השריית הטונה במרינדה

  1. מניחים את הטונה בכלי ומטפטפים על הטונה את הסויה. מעסים קלות את הסויה כך שתספג לתוך הטונה. שומרים במקרר כמה שעות עד לילה.

הכנת המנה

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות.

  2. ממיסים את החמאה בסיר שטוח ומוסיפים את קוביות התפוח. מקפיצים 2 – 3 דקות ומוסיפים 6 כפות מים. מאדים על אש קטנה כרבע שעה עד שקוביות התפוח מתרככות. מסננים ושומרים את הנוזלים בצד.

  3. בקערה מערבבים את הסוכר, כוסברה והפלפל. מגלגלים את הטונה בתערובת. אופים את הטונה כ- 2 – 3 דקות.

    אם רוצים אפשר לצרוב את הטונה על מחבת פסים במקום לאפות אותה בתנור. כמובן שיש לפרוס את הטונה לפרוסות דקות.

הרכבת המנה:

  1. שמים על צלחת חופן עלי ביבי. שמים על העלים את פרוסות הטונה. ומפזרים מעל את התפוחים המקורמלים והרוטב ששמרנו.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *