טגן סמק – דג בתנור

טגן סמק – דג בתנור

דג מטוגן בסגנון מצרי. הדג מטוגן במחבת ולאחר מכן מועבר לסיום בישול בתנור יחד עם פלפלים מתוקים, בצל וצימוקים שמעניקים נגיעות של מתיקות.

טגן סמק

טגן סמק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מצרית.

טגן סמק – דג בתנור

טגן סמק – דג בתנור

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות דג מטוגן, טגן סמק
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 5 minutes
מנות 6
קלוריות 326 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 1 ק"ג דג ים פרוס לפרוסות.
  • 4 בצלים פרוסים דק.
  • 1 ק"ג עגבניות בשלות חתוכות לקוביות.
  • 2  פלפלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות.
  • 1 כוס כוס פטרוזיליה קצוצה.
  • 1 כף צימוקים.
  • 1 כפית סוכר.
  • 1 כפית חומץ.
  • 1 כפית סוכר.
  • מלח ופלפל.
  • שמן.

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הדג ומעבירים לנייר סופג.

  2. מטגנים את הצימוקים עד שהם תופחים ומוציאים מן המחבת. מטגנים את הבצל עד לצבע חום. מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הסוכר, החומץ והבהרט. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם על מנת להימנע מיצירת שכבה שרופה בתחתית המחבת.

  3. מחזירים את הצימוקים לתערובת ומבשלים עוד דקה.

  4. מסדרים את פרוסות הדגים בכלי חסין אש ולמכסים בתערובת הירקות. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.


Related Posts

דג ממולא

דג ממולא

אחת מן הגאוות הגדולות של האמא המרוקאית הוא הדג הממולא. דג שממולא בבשר של דג ובביצים של דג. פשוט תענוג. דג ממולא דג ממולא – המנה הוגשה כחלק מארוחה מרוקאית. אחת מן המנות שבאמצעותה נבחנות יכולות הבישול של האם המרוקאית היא מנת הדג הממולא.  דג […]

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון