טארט הוא מאפה מתוק שדומה לפאי, אבל שונה ממנו בכך שהחלק העליון פתוח ולא מכוסה בבצק.
טארט תפוחים
טארט תפוחים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית.
טארט תפוחים
טארט תפוחים
חומרים
בצק:
- 125 גרם קמח לבן שטיבל 1.
- 75 גרם חמאה קרה.
- 25 גרם סוכר.
- 25 גרם ביצה (כחצי יחידה).
- 1 קורט מלח.
- 1 כפית מים.
מילוי:
- ½ ק"ג 4-5 יח' תפוח עץ מסוג גראני סמית.
- 40 גרם סוכר.
- 20 גרם חמאה.
- 40 גרם רוזטה (סירופ שקדים).
- 10 גרם צימוקים בהירים קצוצים.
- 15 גרם צנובר (לקלות מעט מאד שלא ישחים. אפשר גם לא לקלות).
- 15 גרם אגוזי מלך קצוצים גס.
- ½ כפית קינמון טחון.
אופן ההכנה
בצק:
מנפים את הקמח לקערת המגימיקס. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים מעט ככל שנדרש עד קבלת גרגירים. מראש טורפים ביחד ביצה ומים ומוסיפים בהדרגה את הנוזלים והסוכר. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד עיבוד קצרצר ביותר במגימיקס עד לקבלת בצק. מניחים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות שעה (הבצק חייב להתקשות לכן עדיף לקרר כמה שיותר, אפילו יום). אם ממהרים אז לקרר למשך זמן קצר בפריזר).
אפייה עיוורת:
מוציאים את הבצק מהמקרר ובעודו קר מרדדים עיגול לעובי 3 מ"מ (להפוך כל הזמן ולקמח מעט מאד, רק למניעה הדבקות) מניחים את הבצק בעזרת מערוך על החישוק 20 ס"מ (לנוחיות: להניח החישוק על פליסמט גמיש שעליו נייר אפייה). מקפידים על יצירת דופן דקה של 90 מעלות בחישוק. מחררים את תחתית הבצק עם מזלג וממלאים עם שעועית לבנה מונחת על ניילון נצמד (משמש כמשקולת) מעבירים מייד למקרר להתייצבות (15 דקות).
אופים בתבנית על נייר אפיה בחום 180 למשל +10 דקות. מוציאים השעועית. מורחים ביצה טרופה לאטימת התחתית ואופים עוד כ-5 דקות . מוציאים ומניחים על רשת ברזל לקירור התחתית.
המילוי:
חותכים את התפוחים עם הקליפה וללא הגרעינים לקוביות בינוניות. מקפיצים את התפוחים מספר דקות במחבת חמה. מוסיפים את הסוכר והחמאה וממשיכים להקפיץ 3 דקות נוספות. מוסיפים סירופ שקדים, צימוקים, צנובר, אגוזי מלך וקינמון, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. ומסירים מהאש. מקררים מעט ומניחים במקרר עד לשימוש.
אפיית הטארט:
ממלאים את הקלטית (20 ס"מ) במילוי עד למעלה. אופים בחום של 185 מעלות בתבנית שעליה נייר אפייה במשך 10+ דקות. מניחים על רשת ברזל לקירור התחתית.
להגשה:
לפזר אבקת סוכר מעל.
הערות:
אפשר להכין מראש את תחתיות הקיש בלי המילוי באפייה עיוורת ולהקפיא. לקראת האפייה להוציא קפוא ואין בעיה מייד לאפות בלי שלב הפשרה.
ניתן לעשות וריאציות רבות על המילוי (אגסים, משמשים וכו').