חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

החיבור בין חציל קלוי לטחינה הוא זיווג שנוצר בשמיים. טעמי החריכה של החציל משתלבים באופן מושלם עם המתיקות המריריה של הטחינה.

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת תפריט טעימות סובב ים תיכון.

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

חציל קלוי ברוטב זעתר וטחינה

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה, סלטים, תוספת
סוג המטבח מטבח ים תיכוני, מטבח ישראלי
תגיות זעטר, חציל בטחינה, חציל קלוי, חצילים
זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן הכנה כולל 30 minutes
מנות 6
קלוריות 216 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לחצילים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 6 פרוסות חלה ללא הקרום
  • אחינה היונה או הר ברכה

לרוטב:

  • מיץ מלימון סחוט
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • ¼ כפית מלח גס
  • מעט פלפל שחור טחון
  • ½ פלפל צ'ילי פרוס לעיגולים
  • 1 כף עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 1 כפית זעטר (אפשר גם טימין)

אופן ההכנה

  1. קולים את החצילים על האש ומרוקנים את התוכן (לא קוצצים) ומסננים להוצאת הנוזלים. מקררים.

  2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.

  3. מחממים מעט את פרוסות החלה ועל כל פרוסה מורחים מעט מהרוטב, מניחים נתחי חציל קלוי ומורחים מעל עוד מהרוטב.

    מוזגים כפית טחינה גולמית ומגישים.

  4. הערות: רצוי להכין את הרוטב מראש ולהניח במקרר ללילה. להגיש בטמפרטורת החדר.


Related Posts

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

מנה אופיינית ליוון – קבבוני טלה עטופים בפלפלים קלויים וחצילים, אפויים ברוטב עגבנית. חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית. חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה חזרה […]

מוסקה

מוסקה

למרות שהמוסקה נפוצה בכל רחבי המזרח התיכון, המוסקה נחשבת כאחת ממנות הדגל המזוהות עם המטבח הבלקני. מוסקה מוסקה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יוונית. מוסקה חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *