חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

מנה אופיינית ליוון - קבבוני טלה עטופים בפלפלים קלויים וחצילים, אפויים ברוטב עגבנית.

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות חציל ממולא, קבבוני טלה, קציצות פראסה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 40 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 5 פלפלים אדומים
  • 5 פלפלים ירוקים
  • 2 חצילים
  • 130 מ"ל שמן זית
  • 500 גרם בשר טלה מאזור השוק
  • 3 בצלים
  • 2 קופסאות רכז עגבניות
  • 1 בקבוק פסאטה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פלפל חריף או צ'ילי לפי הטעם
  • כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים, קולפים, מסירים גרעינים וחותכים לרצועות כל פלפל קלוי.

  2. קולפים את החציל לפסים לאורך החציל ולאחר מכן חותכים לפרוסות רוחב בעובי של 5-4 ס"מ כל חתיכה.

  3. ממליחים כל חתיכת חציל ומניחים להזיע כרבע שעה. שוטפים ומייבשים את החציל.

  4. מטגנים את חתיכות החציל.

  5. טוחנים את הבשר ומוסיפים תיבול ופטרוזיליה קצוצה. יוצרים קציצות מוארכות אותן מטגנים טיגון קצר לסגירת הבשר.

  6. מטגנים את הבצל הקצוץ דק ומוסיפים עגבניות מקולפות ומגולענות קצוצות. מבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות ליצירת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.

  7. מניחים בתבנית את הפלפלים, החצילים, הקציצות ומעליהם את הרוטב ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 25-20 דקות.

  8. מוציאים ומגישים לכל אורח כאשר הפלפלים בתחתית, מעליהם חציל, בתוך כל הערימה הקציצה ומעל שוב פלפל. יוצקים מעל הכל מן הרוטב ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.


Related Posts

טלה על מצע חצילים מוקרם

טלה על מצע חצילים מוקרם

קוביות טלה נימוחות ברוטב עגבניות, מונחות על מצע של קרם חצילים שרופים אוורירי. טלה על מצע חצילים מוקרם טלה על מצע חצילים מוקרם – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מארמון הטופקאפי למאורת הג'נטלמנים. טלה על מצע חצילים מוקרם חזרה לרשימת המתכונים

קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו

קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו

אבגולמונו הוא רוטב יווני חמצמץ ולימוני המבוסס על בסיס של ביצה ולימון. השילוב של הביצה והלימון משמש גם להכנה של מרק חמצמץ שגם הוא נקרא אבגולמונו. קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו קלמארי ממולאים בגבינות עטופים בפלפל קלוי ברוטב אבגולמונו – המנה הוגשה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון