חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

מנה אופיינית ליוון - קבבוני טלה עטופים בפלפלים קלויים וחצילים, אפויים ברוטב עגבנית.

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה יוונית.

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

חציל פלפל וירקות אופייניים ליוון עם קבבוני טלה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח יווני
תגיות חציל ממולא, קבבוני טלה, קציצות פראסה
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours 15 minutes
זמן הכנה כולל 2 hours 40 minutes
מנות 6
קלוריות 255 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 5 פלפלים אדומים
  • 5 פלפלים ירוקים
  • 2 חצילים
  • 130 מ"ל שמן זית
  • 500 גרם בשר טלה מאזור השוק
  • 3 בצלים
  • 2 קופסאות רכז עגבניות
  • 1 בקבוק פסאטה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פלפל חריף או צ'ילי לפי הטעם
  • כמה גבעולי פטרוזיליה לקישוט

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים, קולפים, מסירים גרעינים וחותכים לרצועות כל פלפל קלוי.

  2. קולפים את החציל לפסים לאורך החציל ולאחר מכן חותכים לפרוסות רוחב בעובי של 5-4 ס"מ כל חתיכה.

  3. ממליחים כל חתיכת חציל ומניחים להזיע כרבע שעה. שוטפים ומייבשים את החציל.

  4. מטגנים את חתיכות החציל.

  5. טוחנים את הבשר ומוסיפים תיבול ופטרוזיליה קצוצה. יוצרים קציצות מוארכות אותן מטגנים טיגון קצר לסגירת הבשר.

  6. מטגנים את הבצל הקצוץ דק ומוסיפים עגבניות מקולפות ומגולענות קצוצות. מבשלים את העגבניות והבצל כעשרים דקות ליצירת רוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.

  7. מניחים בתבנית את הפלפלים, החצילים, הקציצות ומעליהם את הרוטב ומחממים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 25-20 דקות.

  8. מוציאים ומגישים לכל אורח כאשר הפלפלים בתחתית, מעליהם חציל, בתוך כל הערימה הקציצה ומעל שוב פלפל. יוצקים מעל הכל מן הרוטב ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.


Related Posts

חציל בבלסמי

חציל בבלסמי

מה יכול להיות יותר מוצלח משילוב של חציל נימוח שהושרה בחומץ בלסמי איכותי. החציל נמס בפה עם חמצמצות מתקתקה של חומץ הבלסמי. חציל בבלסמי המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת חורף. מנת ההחציל בבלסמי מגיעה אלינו מן המטבח האיטלקי.  לאחר שהחציל עובר קלייה בתנור בשמן […]

רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה

מפרקים את בשר הצלעות מן העצמות ויוצרים רולדה. על זה מוסיפים צלעות טלה וקוביות תפוחי אדמה. מה עוד אפשר לבקש. רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה.  רולדה טלה עם צלעות טלה בציר טלה בליווי קוביות תפוח אדמה – המנה הוגשה […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון