חמוצים סיניים

חמוצים סיניים

אחד הפינוקים הגדולים כשהיינו הולכים לאכול אוכל סיני היה תמיד אותן קערות קטנות שבהן הוגשו החמוצים הסיניים.

חמוצים סיניים

חמוצים סיניים – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.

אין פתיח יותר טוב לארוחה סינית מאשר מנת החמוצים הסיניים. 

משחק טעמים של חמוץ ומתוק שפותח את התאבון. 

גיוונים ותוספות:

המתכון הזה הוא מתכון בסיס שעליו אפשר לפתח המוון וואריאציות אישיות על ידי הוספה של ירקות שונים: כדוגמת כרובית, כרוב וכדומה.

גיוון נוסף שפשר לגוון איתו את המתכון הוא על ידי תוספת של פלפל צ’ילי אחד או שניים חתצוכים לטבעות לתחמיץ.

הפלפלים יוסיפו חריפות לחמוצים.  

חמוצים סיניים

חמוצים סיניים

סוג המנה מנה ראשונה, מנות פתיחה, תוספת
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות חמוצים, חמוצים סיניים, ירקות בתחמיץ
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן החמצה 1 day
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת חמוצים סיניים:

  • 4 מלפפונים ירוקיים טריים
  • 4 גזרים טריים קלופים
  • 4 צנוניים קלופים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 2 פלפלים ירוקים
  • 2 כוסות מים
  • 2 כוסות חומץ
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

אופן ההכנת החמוצים סיניים:

  1. חוצים הגזרים והמלפפונים לאורכם ופורסים לחתיכות של 1.5 ס”מ. חותכים את הצנוניות והפלפלים לחתיכות בגודל דומה.

  2. שמים את הירקות בצנצנת כבישה.

  3. מחממים בסיר את המים, החומץ, המלח והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. מקררים ויוצקים על הירקות בצנצנת. סוגרים את הצנצנת, אך לא אוטמים הרמטית. שומרים במקרר.

  4. מוכן לאכילה אחרי יום (עדיף יומיים שלושה).


Related Posts

ברווז פקין

ברווז פקין

ברווז פקין היא אחת ממנות הדגל של המטבח הסיני. מחוץ לכל מסעדה סינית שמכבדת את עצמה תוכלו לראות את הברווזים תלויים לתצוגה – שחומים נוצצים ומגרים את התאבון. ברווז פקין ברווז פקין – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.. אם יש מנה שאפשר להגיד עליה […]

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל. דג מאודה סיני דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית. אידוי: טכניקת […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *