חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר

חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר

אוזני החזיר נחתכות לרצועות ומבושלות בציר ארומטי. לאחר הריכוך הן מצופות ומטוגנות בשמן רותח. התוצאה פריכה וטעימה בטרוף.

חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר

חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת 2 כוכבי מישלן.

חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר

חטיפים פריכים מאוזני חזיר ברוטב טרטר

סוג המנה חטיף, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח מודרני
תגיות אוזני חזיר, טרטר
זמן הכנה 1 hour 30 minutes
זמן בישול 3 hours
זמן הכנה כולל 4 hours 30 minutes
מנות 6
קלוריות 311 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

Pigs ear:

  • 2 liters  white Chicken Stock.
  • 2 liters  water.
  • ½ medium carrot cut into half.
  • 1 small onion, cut into quarters.
  • 4 garlic cloves, lightly crushed.
  • 1 celery stick cut into half.
  • 1 spring of thyme.
  • 2 bay leaves.
  • Vegetable or rapeseed oil for deep-frying.

For coating:

  • 125 grams plain flour seasoned with salt and pepper.
  • 2 eggs, beaten.
  • 150 grams fine dry breadcrumbs or coarse polenta, mixed with 1 teaspoon smoked paprika.

For the tartar sauce:

  • 2 egg yolks.
  • tbsp  white wine vinegar
  • 2 tbsp wholegrain mustard
  • 200 ml olive oil.
  • 30 grams gherkins, finely chopped.
  • 30 grams shallots, finely chopped.
  • 1 tbsp finely chopped parsley
  • 1 tbsp finely chopped tarragon.
  • 2 anchovy fillets, crushed to paste with the flat of a knife.

אופן ההכנה

Clean the pig’s ears:

  1. Scrape them clean with the back of a knife and rinse in cold water. Singe off any hairs with a blowtorch.

  2. Put the ears, stock, water and aromatics into a large pan and bring to the boil. Reduce the heat and simmer for about 31/2 hours. The flesh of the ears should be very tender, but more importantly the cartilage should also be tender when pierced with the point of a knife.

  3. Remove the ears from the stock and place on a baking tray lined with cling film.Cover with another sheet of cling film, then another tray, and place a weight on top to press the ears flat. Keep in the refrigerator overnight.

  4. The next day, trim the ears to a loose square and then cut into 8cm x 7mm strips. Coat the strips first in the seasoned flour, shaking off the excess, then in the beaten egg, again removing the excess, and finally in the breadcrumbs or polenta and smoked paprika.

  5. Now the ears are ready to be used whenever you want. If you don’t need them immediately, freeze them in a suitable container. You can fry them from frozen at a later date.

The sauce:

  1.  whisk the egg yolks, vinegar and mustard together, then slowly add the oil in a steady drizzle, whisking continuously as if making mayonnaise. When all the oil has been added, season with salt and pepper and carefully mix in all the remaining ingredients.

Cooking the dish:

  1. To cook the ears, heat the oil to 180°C in a deep-fat fryer or a large, deep saucepan and fry in smallish batches until golden brown. Remove from the oil, drain on kitchen paper and season with a little salt and pepper. Serve with the sauce for dipping.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *