חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזה עוף הוא אחד הנתחים הקלים למילוי. מבקשים מן הקצב לפרוס את חזה העוף דק. משטחים, ממלאים מגלגלים והחזה מוכן לבישול.

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות חזה עוף, חזה עוף ממולא, כבד אווז
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 30 minutes
השריה עם תיבול 1 day
מנות 6
קלוריות 204 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לחזה העוף:

  • 600 גרם חזה עוף פרוס דק, מבקשים מהקצב שיפתח את החזה לפרפר וישטח קצת את החזה
  • 3 חתיכות כבד אווז או עוף
  • 300 גרם עלי תרד חלוטים
  • מעט שמן לטיגון (אפשר להשתמש במגוון שמנים לפי הטעם האישי)
  • 12 פרוסות חזה עגל מעושן או חזה הודו מעושן או נתחים מעושנים אחרים פרוסים דק.
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים לרוטב:

  • 1 כוס ציר עגל
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • ½ כוס יין לבן
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • כוס ברנדי
  • 3 עלי בזיליקום טריים
  • 1 כפית טרגון קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מתבלים יום קודם את חזות העוף בשמן זית,מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף תבלינים נוספים לחזות העוף לפי הטעם.

  2. מטגנים קלות את התרד החלוט בשמן (רצוי בשמן זית).

  3. ממלאים בתחילת כל חזה חתיכת כבד אווז (אפשר להשתמש גם בכבד עוף מטוגן כחצי דקה ולא יותר), תרד מטוגן ומתבלים בפלפל שחור ומלח.

  4. עוטפים כל חזה בשתי פרוסות חזה מעושן. מטגנים במחבת חמה את חזות העוף לצורך "סגירה".

  5. מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ 25 דקות

  6. במקביל, מכינים את הרוטב.

  7. מרתיחים את הציר, מקטינים את האש ומוסיפים את היין, החרדל, המלח והפלפל ומצמצמים לכ- 2/3 מהכמות הראשונית. לאחר הצמצום מוסיפים את הברנדי והתבלינים לדקה נוספת. מוסיפים את השמנת לעיבוי וממשיכים לחמם כשתי דקות נוספות.

  8. מגישים עם הרוטב.


Related Posts

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל

יש לי שני זכרונות חזקים ממסעדת קימל של השף שאול בן אדרת שנסגרה לפני כמה שנים; מדפי הירקות על הקיר; ומנת הפטה כבד עוף בקלבדוס. פטה כבד עוף בקלבדוס ורוטב דבש – מסעדת קימל המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המיטב ממסעדות ישראל – מסע קולינארי. […]

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות

אני מאוד אוהב את השילוב של תרד חי בסלטים. עלי התרד תמיד מוסיפים קראנציות נפלאה לכל סלט. סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות סלט תרד מעושן עם גבינת פטה פקאנים מסוכרים וחמוציות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת יש עשן ללא מעשנה. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון