חזה עוף ממולא בכבד אווז ודבש עטוף בכתף בקר מעושנת.
חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש
חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף.
חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש
חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד ודבש
חומרים
חומרים לחזה העוף:
- 600 גרם חזה עוף פרוס דק, מבקשים מהקצב שיפתח את החזה לפרפר וישטח קצת את החזה
- 3 חתיכות כבד אווז או עוף
- 300 גרם עלי תרד חלוטים
- מעט שמן לטיגון (אפשר להשתמש במגוון שמנים לפי הטעם האישי)
- 12 פרוסות חזה עגל מעושן או חזה הודו מעושן או נתחים מעושנים אחרים פרוסים דק.
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
חומרים לרוטב:
- 1 כוס ציר עגל
- ½ כוס שמנת מתוקה
- ½ כוס יין לבן
- 1 כף חרדל דיז'ון
- ⅓ כוס ברנדי
- 3 עלי בזיליקום טריים
- 1 כפית טרגון קצוץ
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
אופן ההכנה
- מתבלים יום קודם את חזות העוף בשמן זית,מלח ופלפל שחור. ניתן להוסיף תבלינים נוספים לחזות העוף לפי הטעם. 
- מטגנים קלות את התרד החלוט בשמן (רצוי בשמן זית). 
- ממלאים בתחילת כל חזה חתיכת כבד אווז (אפשר להשתמש גם בכבד עוף מטוגן כחצי דקה ולא יותר), תרד מטוגן ומתבלים בפלפל שחור ומלח. 
- עוטפים כל חזה בשתי פרוסות חזה מעושן. מטגנים במחבת חמה את חזות העוף לצורך "סגירה". 
- מעבירים לתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס לכ 25 דקות 
- במקביל, מכינים את הרוטב. 
- מרתיחים את הציר, מקטינים את האש ומוסיפים את היין, החרדל, המלח והפלפל ומצמצמים לכ- 2/3 מהכמות הראשונית. לאחר הצמצום מוסיפים את הברנדי והתבלינים לדקה נוספת. מוסיפים את השמנת לעיבוי וממשיכים לחמם כשתי דקות נוספות. 
- מגישים עם הרוטב. 





