זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן

זופה אימפריאלה - מרק הקיסר. מרק עוף עם שקדי פרמז'ן מאזור אמילה רומנו. למרות ייחוסו המלכותי למרק מוסיפים קרוטוני פרמז'ן שהם מאכל של עניים.

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן – המנה הוגשה כחלק מארוחת ויוה איטליה.

מרק הקיסר – אבל של איזו מדינה?

זופה אימריאלה – בתרגום חופשי – מרק הקיסר.

מקורותיו של המרק כנראה מאוסטריה שבה מגישים מרק בעל מרכיבים דומים אך במרקם מעט שונה. 

נטען כי המרק הובא לחבל אמיליה רומנו על ידי מרי לואיז הדוכסית מפארמה – אשתו הראשונה של נפוליאון.

מרק עוף צח עם שקדי מרק

מרק הזופה אימפריאלה הוא בעצם מרק צח של עוף. למרק העוף אנחנו מוסיפים את הציפוי היבש של גבינת הפרמז’ן שמוסיף למרק טעם ייחודי.

שקדי הפרמזן, הם מאכל עניים קלאסי של אזור אמילה רומנו שנחשב כחבל שמייצר גבינה ולכן אפשר תמיד להשיג בו גבינה בשפע ובזול.

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז’ן

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות זופה, זופה איספרילייה, מרק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours
זמן הכנה כולל 2 hours 25 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לקרוטונים:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח סמולינה
  • 60 גרם גבינת פרמז’ן מגורדת
  • 40 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים למרק:

  • 1 1/2 ק”ג גרונות וכנפי עוף
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 75 גרם קליפה של גבינת פרמז’ן
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

אופן הכנת הקרוטונים:

  1. טורפים בקערה את הביצים עם המלח הפלפל והמוסקט ומוסיפים בהדרגה את הקמח לקבלת עיסה כבדה. ממשיכים ללוש בידיים לקבלת בצק אחיד. משטחים את העיסה לעובי 1 ס”מ בתבנית על נייר אפיה אופים בחום 200 מעלות כ- 15 ממתינים שיתקרר וחותכים לקוביות 1X1 ס”מ

אופן הכנת המרק:

  1. בסיר מטגנים את חלקי העוף (בלי שמן – הכנפיים שומניות מאד). מוסיפים כל הירקות ומערבבים היטב תוך גרוד התחתית של הסיר. (ניתן להוסיף מעט מים שעוזרים לגרוד תחתית הסיר).

  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים כשעה.

  3. מוסיפים את קליפת הפרמז’ן ומבשלים עוד חצי שעה. מסירים מהאש, מסננים דרך מסננת ואח”כ מסננים דרך בד חיתול לקבלת מרק צח מאד.

אופן ההגשה:

  1. מגישים חם בצלחת מרק עם מעט קרוטוני פרמז’ן.

איים צפים

תבשיל צוואר טלה עם חיטה ירוקה (פריקי) ושקדים – המנה הוגשה כחלק מארוחת ואריאציות על מתכוני השף חיים כהן.

מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד.

המנה היא מנה קלאסית מן המטבח הצרפתי ולעיתים גם נקראת ביצה בשלג.

בגרסה המקורית האיים צפים מוגשים בקרם אנגלז (קרם העשוי מחלב, סוכר, חלמוני ביצים ומקל וניל) ולא במרק שוקולד כפי שעשיתי במתכון הנוכחי.   זהו הטוויסט שלי למתכון.

מרק השוקולד עשוי משוקולד ג’נדויה שהוא בעצם שוקולד שמוסיפים אליו מחית אגוזי לוז טחונים.

למרות שניתן היה לחשוב שלשוקולד יהיה טעם של נוטלה הטעם שונה ויותר מזכיר נוגט אגוזים – כמו טעמו של שוקולד הרוזמרי עליו השלום.     



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *