זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה - מרק הקיסר. מרק עוף עם שקדי פרמז'ן מאזור אמילה רומנו. למרות ייחוסו המלכותי למרק מוסיפים קרוטוני פרמז'ן שהם מאכל של עניים.

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן – המנה הוגשה כחלק מארוחת ויוה איטליה.

מרק הקיסר – אבל של איזו מדינה?

זופה אימריאלה – בתרגום חופשי – מרק הקיסר.

מקורותיו של המרק כנראה מאוסטריה שבה מגישים מרק בעל מרכיבים דומים אך במרקם מעט שונה. 

נטען כי המרק הובא לחבל אמיליה רומנו על ידי מרי לואיז הדוכסית מפארמה – אשתו הראשונה של נפוליאון.

מרק עוף צח עם שקדי מרק

מרק הזופה אימפריאלה הוא בעצם מרק צח של עוף. למרק העוף אנחנו מוסיפים את הציפוי היבש של גבינת הפרמז'ן שמוסיף למרק טעם ייחודי.

שקדי הפרמזן, הם מאכל עניים קלאסי של אזור אמילה רומנו שנחשב כחבל שמייצר גבינה ולכן אפשר תמיד להשיג בו גבינה בשפע ובזול.

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

זופה אימפריאלה עם קרוטוני פרמז'ן

סוג המנה מרקים
סוג המטבח מטבח איטלקי
תגיות זופה, זופה איספרילייה, מרק
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 2 hours
זמן הכנה כולל 2 hours 25 minutes
מנות 6
קלוריות 235 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לקרוטונים:

  • 2 ביצים
  • ½ כוס קמח סמולינה
  • 60 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 40 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

חומרים למרק:

  • ק"ג גרונות וכנפי עוף
  • 2 גזרים חתוכים גס
  • 4 גבעולי סלרי חתוכים גס
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 1 ראש שום חצוי
  • 75 גרם קליפה של גבינת פרמז'ן
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

אופן הכנת הקרוטונים:

  1. טורפים בקערה את הביצים עם המלח הפלפל והמוסקט ומוסיפים בהדרגה את הקמח לקבלת עיסה כבדה. ממשיכים ללוש בידיים לקבלת בצק אחיד. משטחים את העיסה לעובי 1 ס"מ בתבנית על נייר אפיה אופים בחום 200 מעלות כ- 15 ממתינים שיתקרר וחותכים לקוביות 1X1 ס"מ

אופן הכנת המרק:

  1. בסיר מטגנים את חלקי העוף (בלי שמן – הכנפיים שומניות מאד). מוסיפים כל הירקות ומערבבים היטב תוך גרוד התחתית של הסיר. (ניתן להוסיף מעט מים שעוזרים לגרוד תחתית הסיר).

  2. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש ומבשלים כשעה.

  3. מוסיפים את קליפת הפרמז'ן ומבשלים עוד חצי שעה. מסירים מהאש, מסננים דרך מסננת ואח"כ מסננים דרך בד חיתול לקבלת מרק צח מאד.

אופן ההגשה:

  1. מגישים חם בצלחת מרק עם מעט קרוטוני פרמז'ן.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


Related Posts

מרק תירס סיני עם עוף

מרק תירס סיני עם עוף

אם יש משהו שמסמל עבורי הליכה למסעדה סינית זה מרק התירס שהייתי מזמין בתחילתה של כל ארוחה. מרק מלוח עם נגיעות קסומות של מתקתקות שמעניק התירס למרק והבישום העדין של שורש הג'ינג'ר. מרק תירס סיני עם עוף המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת סין הקלאסית. ישראל […]

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט תרד פרמזן וגרידת לימון

טארט קליל וטעים של תרד ופרמזן שמתאים בצורה מושלמת לימי הקיץ החמים. טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון טארט עלי תרד פרמזן וגרידת לימון – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טאפס קייצית. מנת האיים הצפים הינה מנה של מרנג ביצים הצף במרק של שוקולד. […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון