המתכונים

טארטלטים שוקולד

טארטלטים שוקולד

פינוק מושלם ושוקולדי לסייום כל ארוחה או סתם בשביל להתפנק בכיף. טארטלטים שוקולד טארטלטים שוקולד – המנה הוגשה כחלק מתפריט סעודת חתן. טארטלטים שוקולד חזרה לרשימת המתכונים

מרק שומר ואוזו

מרק שומר ואוזו

מרק שכולו חגיגה של טעמי אניס עדינים. מרק שומר ואוזו מרק שומר ואוזו – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. מרק שומר ואוזו חזרה לרשימת המתכונים

סמוסה הודית במילוי שרימפס

סמוסה הודית במילוי שרימפס

סמוסה היא הגרסה ההודית לבורקס. מקורו של מאכל זה במאה ה-10 במרכז אסיה. סמוסה הודית במילוי שרימפס סמוסה הודית במילוי שרימפס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח מערב. סמוסה הודית במילוי שרימפס חזרה לרשימת המתכונים

מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים

מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים

מרק הצ'ופינו שמזכיר את הבויאבז הצרפתי, נולד במטבחי המהגרים האיטלקים בסן פרנסיסקו, בהשראת מרקי דגים איטלקיים. מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה. מרק צ'אופינו – קדרת פירות ים חזרה לרשימת המתכונים

טוסטוני מח עצם עם חזרת

טוסטוני מח עצם עם חזרת

מנת פתיחה נפלא של טוסטוני לחם כפרי שנמרחים במח עצם ונקלים בתנור. על הטוסטונים מגררים חזרת טריה להוסיף קיק למנה. טוסטוני מח עצם עם חזרת טוסטוני מח עצם עם חזרת – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. טוסטוני מח עצם עם חזרת חזרה קרא עוד

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק

מנה נפלאה מן המטבח הפרואני. השילוב של הדג, הצ'ימיצ'ורי, רוטב הלימון החריף, הקינואה והקשיו הפיקנטי יוצרים בפה הרמוניה של טעמים שלא תשכחו במהרה. פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק פילה לברק עם קינואה וצ'ימיצ'ורי ירוק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה פרואנית. פילה לברק עם קרא עוד

פלטת גבינות

פלטת גבינות

גבינות יכולות לשמש הן כמנות פתיחה והן כקינוח לארוחה. פלטת גבינות פלטת גבינות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת המטבח הבריטי המודרני. פלטת גבינות חזרה לרשימת המתכונים

פסטה סלמון בוודקה

פסטה סלמון בוודקה

לוקחים שני מתכונים קלאסים של פסטה: פסטה עם סלמון ופסטה עם וודקה ויוצרים מתכון חדש שמשלב את שניהם יחדיו. התוצאה מדהימה. פסטה סלמון בוודקה פסטה סלמון בוודקה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת פיש גורמה. פסטה סלמון בוודקה חזרה לרשימת המתכונים

קרפצ'ו בקר קוריאני

קרפצ'ו בקר קוריאני

השוני בין קרפצ'ו רגיל לקרפצ'ו קוריאני הוא השימוש בקימצ'י – אותו כרוב מוחמץ קוריאני – ועטיפת הקרפצ'ו בחסה. קרפצ'ו בקר קוריאני קרפצ'ו בקר קוריאני – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית. קרפצ'ו בקר קוריאני חזרה לרשימת המתכונים

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים

הצבע השחור של הריזוטו מושג על ידי הוספה של דיו דינוננים לריזוטו במהלך הבישול. ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים ריזוטו שחור במח עצם וציר טלה וזעפרן הרים אירני מהדולומיטים  – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מתכוני אורז עולמי. ריזוטו שחור קרא עוד

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש

אחת ממנות הפתיחה האהובות עלי בכל מסעדה. פטה כבד שמוגש עם ריבה מתקתקה לצידו. פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת עוף. פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל סאוטרן אמרטו סאוור

קוקטייל סאוטרן אמרטו סאוור

שילוש של טעמי המתיקות של הסאוטרן קומפורט עם המרירות העדינה של האמרטו. מוסיפים תערובת סאוור ויש לכם קוקטייל מאוזן ועשיר בטעמים. קוקטייל סאוטרן אמרטו סאוור קוקטייל סאוטרן אמרטו סאוור – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. קוקטייל סאוטרן אמרטו סאוור חזרה לרשימת המתכונים

קוקטייל ג'ין אנד טוניק

קוקטייל ג'ין אנד טוניק

קוקטייל הג'ין אנד טוניק נוצר על ידי חיילים בריטיים שהוצבו בהודו והיו צריכים לבלוע כינין כתרופה נגד מלריה. הכינין היה מר מאוד והחיילים מהלו אותו בגין וטוניק. קוקטייל ג'ין אנד טוניק קוקטייל ג'ין אנד טוניק – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת מסתורי הטעם המר. קוקטייל קרא עוד

המרקיז דה מסקרפונה

המרקיז דה מסקרפונה

גרסה משודרגת לסברינה, אותה עוגת ספוג ששלטה בבתי הקפה של רשת קפולסקי בשנות השמונים של המאה הקודמת. בגרסה הזאת שודרגה הסברינה עם קרם מסקרפונה וורוטב תאנים. המרקיז דה מסקרפונה המרקיז דה מסקרפונה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית.  המרקיז דה מסקרפונה חזרה לרשימת קרא עוד

גיבץ' בשרי

גיבץ' בשרי

הגיבץ הוא המקבילה הרומנית-בולגרית לרטטוי הצרפתי. גיבץ בשרי גיבץ בשרי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. גיבץ' בשרי חזרה לרשימת המתכונים

קיש לורן

קיש לורן

מקורו של הקיש לורן הוא ממטבח חבל לורן בצרפת. הקיש המקורי הוא פאי פתוח ממולא ביצה, רפרפת ובייקון מעושן. גבינה נוספה רק מאוחר יותר למתכון. תוספת של בצלים תהפוך את המאפה ל"קיש אלזסי" קיש לורן קיש לורן – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה קלאסית. קיש קרא עוד

רביולי לבנה עם קולי עגבניות

רביולי לבנה עם קולי עגבניות

שילוב מנצח בין המטבח האיטלקי לבין המטבח הים תיכוני. רביולי לבנה עם קולי עגבניות רביולי לבנה עם קולי עגבניות – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חגיגת טפאס קייצית. רביולי לבנה עם קולי עגבניות חזרה לרשימת המתכונים

גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים

גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים

החיים מתחלקים לשניים. לפני שאוכלים גלידה שהוכנה בבית ואחרי. גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים – המנה הוגשה כחלק מתפריט חגיגת טאפס קייצית. גלידת וניל ביתית עם רוטב דובדבנים חזרה לרשימת המתכונים