המרקיז דה מסקרפונה

המרקיז דה מסקרפונה

גרסה משודרגת לסברינה, אותה עוגת ספוג ששלטה בבתי הקפה של רשת קפולסקי בשנות השמונים של המאה הקודמת. בגרסה הזאת שודרגה הסברינה עם קרם מסקרפונה וורוטב תאנים.

המרקיז דה מסקרפונה

המרקיז דה מסקרפונה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית

המרקיז דה מסקרפונה

המרקיז דה מסקרפונה

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות מסקרפונה, מרקיז, סברינה
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 2 hours 20 minutes
זמן הכנה כולל 3 hours 5 minutes
מנות 6
קלוריות 399 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים לסברינה:

  • 8 ביצים
  • 300 גרם חמאה בקוביות
  • גרדה של קליפת לימון מלימון שלם
  • 1 כוס חלב
  • 50 גרם שמרים
  • 700 גרם קמח לבן

חומרים לסירופ:

  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 ליטר מים
  • 4 כפיות מיץ לימון
  • 4 כפות רום
  • חופן חוטי זעפרן

חומרים למסקרפונה:

  • 500 גרם מסקרפונה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל

חומרים לרוטב תאנים:

  • 1 ליטר יין אדום
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 1 מקל וניל
  • 24 תאנים סגולות

אופן ההכנה

אופן הכנת הסברינה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  2. מתסיסים את השמרים עם החלב ומוסיפים את הקמח לתערובת אחידה. מתפיחים כשעה. משמנים תבניות אישיות (כמו של קרם בורלה) ומעבירים לתוכן את הבצק ומתפיחים לעוד חצי שעה.

  3. אופים כ-20 דקות ומצננים היטב.

  4. מבשלים את הסברינות ברוטב כחצי דקה. מצננים.

אופן הכנת הסירופ:

  1. מרתיחים את כל החומרים ביחד בסיר.

אופן הכנת קרם המסקרפונה:

  1. מערבבים את כל החומרים.

אופן הכנת רוטב התאנים:

  1. מבשלים את כל החומרים בסיר. שהתאנים מתרככות מוציאים אותן מהסיר לקערה נפרדת. ממשיכים לצמצם את הרוטב עד סמיכות.מצננים היטב.

אופן ההגשה:

  1. במרכז הצלחת שמים את הסבריה ומסביבה את רוטב התאנים. על הסברינה שמים כמה כפות של קרם מסקרפונה וכמה כפות של קרם מסקרפונה. מלמעלה מוסיפים שתי תאנים.


Related Posts

קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה

קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה

חשבתם פעם איך זה מרגיש לאכול ענן שעשוי מתותים? אחרי שתטעמו את קציפת התותים על בסיס גבינת המסקרפונה, תדעו. קציפת תותים על בסיס גבינת מסקרפונה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה אדומה. כשמדובר על הכנת קינוחים, השילוב של תותים וקצפת הוא שילוב משמיים. במתכון זה אנו […]

סברינה

סברינה

עוגת הסברינה זכתה לפופולאריות שלה בישראל בזכות רשת בתי הקפה קפולסקי בהם הוגשה המנה. סברינה המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בישול עם אלכוהול. מקור הסברינה במטבח הצרפתי בחבל לורן והיא קרויה על שמו של בריה סאווארן, גסטרונום צרפתי. הסברינה היא עוגת שמרים שנאפית לייבוש ולאחר […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון