שימו את ערן ליד מנגל ותראו תופעה מדהימה. התנועות שלו הופכות להיות כמו של רקדן בלט מיומן. זה כמו לצפות במופע בלט של אגם הברבורים, אבל על האש...
מי אתה ערן כץ?
בן כמה אתה ומה מצבך המשפחתי: 59, נשוי + 2.
מה עושה בחיים: מנכ"ל ויזם חברות היי טק.
כמה מילים על עצמי: לא מבזבז זמן – יום שעובר לא חוזר. חי במספר מעגלים במקביל: משפחה, יזמות בעולם ההיטק, בישול וגסטרונומיה, ים ושייט, טיולי טבע בארץ ובעולם ואפילו מספיק לשרת כקצין מילואים בהתנדבות וכמגשר בהתנדבות במרכז הגישור הקהילתי ברמת שרון.
מה אני אוכל ביום יום: למרות שביום יום אין זמן לבשל אני מקפיד לאכול מזון טרי ונמנע ממזון מוכן ומעובד.
המוטו שלי ביום יום: טרי ומהיר להכנה. למשל ארוחת צהריים ב-10 דקות הכנה: סלט ירקות קצוץ עם טחינה גולמית, חזה עוף בחיתוך עבה עם עשבי תיבול צרוב על מחבת…
מה היא המנה הכי אהובה עליך בעולם: מת על שניצל – כזה שיצא זה עתה ממחבת הטיגון. רצוי עם צ'יפס וסחוג ליד. אבל גם שניצל קר שנשכח בסוף היום במקרר לא יראה את אור הבוקר אם אני בסביבה.
טעם ילדות בלתי נשכח: ופלות שוקולד צ.ד. – במיוחד הופלות שאמא החביאה בארון למעלה שלא נגיע ונחסלן.
מה הדבר הכי מוזר שאכלת אי פעם: סלט מדוזה בארוחת עסקיים בסינגפור לקראת סגירת עיסקה חשובה.
איך הייתי מגדיר את סגנון הבישול שלך: אגן הים התיכון, שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים ועיבוד קצר ומהיר. אוהב מאד מנות פתיחה, מעוררי תיאבון ופינגר פוד. מנגד אוהב מאד לבשל אוכל קלאסי צרפתי עשיר במרכיבים ורטבים.
מה הן ההשפעות עליך בתחום הבישול: הכל התחיל כשקבלתי במתנה את "הבישול הסיני" של אהרוני לפני 25 שנה. במידה רבה הסיגנון שלי התפתח מהקל אל הכבד, במשך שנים הייתי מושפע מאד מסיגנון "הפלפל שום ושמן זית" של חיים כהן ורק בהמשך נחשפתי ולמדתי באופן מסודר בישול קלאסי צרפתי שהוסיף מורכבות ועומק לבישול שלי כיום.
איך אתה מתכנן את הארוחה שלך במועדון הגנטלמן קלאב: ביום יום כשאני נתקל במתכון מעניין או מבשל מנה מוצלחת במיוחד אני מיד שומר ומסמן אותה כמועמדת לארוחת המועדון. מתישהו בעתיד אולי תשתלב באחת הארוחות. מספר חודשים לקראת מועד הארוחה מתחיל החלק עיקרי והוא שלב התכנון והבניה של הקונספט ושל תפריט הארוחה, אחר כך מגיע שלב הלימוד והניסיונות – המשפחה והחברים הם שפני הניסיון ברי המזל. לעולם אבשל את המנה פעם אחת לפחות ולעיתים אשנה ואשפר פעמים נוספות לפני שאבחר להגישה בארוחת המועדון.
אילו הכנות אתה עושה לקראת הארוחה שלך: ארוחה כרוכה בלא מעט הכנות ואירגון עבודה. בד"כ אני מכין תוכנית של שלושה ימים לפני מועד הארוחה שכוללת קניות, שלב הכנות מקדימות (כגון הכנת רוטבים, תחמיצים, תבשילים מסויימים וכו) וכן שלב ההכנות האחרונות ביום הסרוויס. המנות שלי בד"כ דורשות הכנה (או לפחות סיום ההכנה) ממש לקראת ההגשה. ארגון כל המרכיבים בקופסאות מסומנות עבור כל מנה מאפשר סרוויס מוצלח בזמן אמת.
מה היא המסעדה האהובה עליך בישראל: קשה להצביע על מסעדה אחת, לאורך השנים אכלתי ונהנתי הן במסעדות יוקרה והן בדוכני שוק. הגילוי של מקומות קטנים כמו קבב חריף בפיתה שעושים בשוק רמלה או כנאפה מדהימה שהוכנה במסעדה תמימה בדלית אל כרמל הם תמצית הכיף. מקום אחד שלאחרונה אכלתי בו מספר פעמים ומאד אהבתי הוא המזנון של איל שני באבן גבירול. מהיר, מקורי, כיפי וטעים מאד
כמה ספרי בישול יש לך: הרבה. אבל רוב החומר שלי הוא אוסף של ניירות בכתב יד, פתקים, גזרי עיתון וצילומי מתכונים שאספתי לאורף השנים.
איזה אביזר או מכשיר בישול היית רוצה לקבל מתנה: קצרה היריעה… אם צריך לבחור אחד אזי הגיע העת לטרמומיקס…
מה אני אוהב לעשות בזמני הפנוי חוץ מענייני אוכל: ים, ים ושוב ים – ג'וגינג על החוף ושייט מיפרשים במים ומעל הכל הים משרה רוגע ועוצמה.
כמה מילים על מועדון הגנטלמן קלאב: הצטרפתי למועדון כמעט באקראי עם הקמתו לפני כ 18 שנים. מאז עברנו חוויות גסטרונומיות נהדרות. המפגש עם בשלנים בעלי ידע וניסיון רב ומגוון מפרה, מעשיר ומלמד מאד. בכל פעם אתה נדרש להעמיד ארוחה מיוחדת וטעימה לחברי המועדון – שילוב של אתגר וכיף גדול. הקשר הגסטרונומי התרחב לחברות ובהמשך לשילובן של בנות הזוג בחוויה, בארוחות ואירועי גורמה משותפים.