ארוחת שומן כאמצעי בישול והסעת טעמים

ארוחת שומן כאמצעי בישול והסעת טעמים

לאחרונה גילו מדענים את הסיבה למה אנחנו אוהבים לאכול מזון שומני. מסתבר כי על הלשון שלנו יש פקעיות טעם שמזהות מתי אנחנו אוכלים מזון שומני ומשדרות למוח כי המזון אותו אנו אוכלים יותר טעים.

הרעיון שעומד מאחורי הארוחה

שומן הוא דבר מופלא. מעבר לעובדה כי הוא מאוד טעים אפשר להשתמש בו במטבח בהמון צורות. 

אפשר להשתמש בו לבישול כדוגמת טיגון. אפשר להשתמש בו לתיבול של מנות. אפשר להשרות בו מזון או תבלינים על מנת להעביר או להדגיש טעמים וכדומה.

אין סוף אפשרויות

אחרי שחקרתי והעמקתי בנושא בניתי את תפריט הארוחה.

מכיוון שכמות האפשרויות שאפשר להשתמש בשומן היא כמעט אין סופיות, בחרתי במספר מנות מייצגות אשר עושות שימוש בסוגים שונים של שומן וכן במספר טכניקות שונות של בישול עם שומן.

תפריט הארוחה

  • קוקטייל קלבדוס ויסקי ומיץ תפוחים.
  • טוסט טאראמה סלטה.
  • פאני פורי עם פסטו וגבינת עיזים.
  • קונפי פלמידה.
  • רביולי שקד עגל עם רוטב חמאה.
  • מרק בשר מח עצם.
  • בטן חזיר ברוטב שומן, ציר ירקות ויין לבן.
  • חזה אווז עם אגסים בקלבדוס.
  • עוגת לימון עם קרם מסקרפונה.

היינות שהוגשו בארוחה

  • Cesari – Amarone della valpolicella 2013.
  • Villa Maria – New Zealand –  Sauvignon  Blanc  2017
  • יקב ויתקין – גווירצטרמינר 2016 – מהדורת אספנים.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות