אני זוכר בתור ילד שההורים שלי היו לוקחים אותנו בחורף לקטוף פטריות אורניות ביער בן שמן. היינו קוטפים פטריות ואחר כך עושים מהן מרק. עד היום אני יכול לזכור את טעמו המחמם של המרק.
הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
ישנן כל כך הרבה סוגים של פטריות מאכל בעולם שאפשר ליצור מהן כל כך הרבה מתכונים מלהיבים. למרות שההיצע של הפטריות הטריות בארץ אינו רחב כמו בחו"ל החלטתי לערוך לחברי ארוחת פטריות.
תפריט הארוחה
- קוקטייל נגרוני תפוזי דם.
- קרוקט פטריות שנטרל.
- פטריות ממולאות בחלפיניו.
- לחמניות באו ממולאות בפטריות שיטאקה ברוטב ברביקיו.
- מרק קארי תאילנדי עם פטריות שימג'י ושרימפס.
- סורבה תפוזי דם.
- חזה עוף ממולא בפטריות שימג'י ברוטב דובדבנים.
- לשון בקר מבושלת בסו-ויד ברוטב פטריות.
- טארט תפוחים.
היינות שהוגשו בארוחה
- Mademoiselle 2017.