ארוחת עוף

ארוחת עוף

אם תשאלו ישראלים מה סוג הבשר האהוב עליהם סביר להניח שהתשובה תהייה עוף. החלקים השונים של העוף מאפשרים בישול של מגוון רחב של מנות, בטעמים שונים ובטכניקות בישול שונות.

הרעיון שעומד מאחורי הארוחה

עוף הוא חומר גלם מאוד וורסטילי. ניתן להשתמש בו בהרבה מתכונים ולהפעיל עליו טכניקות בישול מגוונות. המטרה שלי בארוחה זו היתה להוכיח לחברים כי ניתן ליצור ארוחת גורמה גם מעוף.

תפריט הארוחה

  • פטה כבד עוף בקלבדוס ודבש.
  • חזות עוף עטופים במילוי כבד אווז ותרד.
  • עלי פילו ממולאים בכל טוב ברוטב.
  • חזה עוף עם אגסים ברוטב אדום.
  • חזה מולארד עם תאנים בניחוח קוניאק.
  • סלט עדשים חם בתיבול זרעי חרדל
  • ביצי שוקולד ממולאות בקרם גנש שוקו וניל.