ארוחת ויוה איטליה

ארוחת ויוה איטליה

כשחושבים על מטבח איטלקי ישר חושבים על פסטה. אבל המטבח האיטלקי הוא הרבה יותר מגוון ורחב מ-"רק פסטה" ומכיל מגוון מנות רחב בסגנונות בישול שונים ומגוונים.

הרעיון שעומד מאחורי הארוחה

בארוחה זו רציתי לתת ביטוי למגוון הרחב של סגנונות וטכניקות הבישול השונות שמציע המטבח האיטלקי. החל מן המטבחים העניים של הדרום ועד למטבחים העשירים של אזור הצפון.

תפריט הארוחה

  • פוקאצה בליווי שמן זית, חומץ בלסמי ופפרוני.
  • סלט קפרזה.
  • ניוקי ברוטב עגבניות קלוייות.
  • זופה אימפריילה עם קרוטוני פרמז'ן.
  • קנלוני מוקרם במילוי בשר בנוסח בולוניה.
  • סלסילצ'ה – נקניקית חזיר עם פרמז'ן אניס וחוטי בצל.
  • גראטן תפוחי אדמה במיונז.
  • סלט פטרוזיליה ושקדים.
  • טירמיסו.

היינות שהוגשו בארוחה

  • Ruffino – Chianti – 2008.
  • Regolo.