דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

מי אמר שדים סאם חייב להיות מלוח? הגירסה המתוקה של דים סאם - דים סאם אגסים בליווי גלידת וניל ואניס.

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בוטיק.

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

דים-סאם אגסים עם גלידת וניל ואניס

סוג המנה מנה אחרונה, קינוח
סוג המטבח מטבח אסייתי
תגיות אגסים, גלידה, דים סאם, כוכבי אניס
זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 1 hour 35 minutes
הקפאת הגלידה 12 hours
זמן הכנה כולל 14 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 314 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת הגלידה:

  • 50 גרם סוכר
  • 2 חלמונים
  • 250 מ"ל חלב
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 1 מקל וניל חתוך לאורך התרמיל
  • 8 כוכבי אניס קצוצים גס
  • 3 כפיות אוזו או ערק

חומרים להכנת הדים סאם:

  • ½ ק"ג קמח לבן (רצוי של מטחנת דגן)
  • 3 – 4 גרם שמרים
  • 250 מ"ל מים
  • 10 גרם אבקת אפיה

חומרים למילוי האגסים:

  • 1 ק"ג אגסים
  • 1 ליטר מים
  • 300 גרם סוכר
  • 10 כוכבי אניס קצוצים גס מאוד
  • 1 מקל וניל

אופן ההכנה

הכנת הגלידה:

  1. מחממים את החלב, השמנת, מקל הוניל וכוכבי האניס עד להשתלבות טעמי האניס והוניל בתערובת.

    טורפים סוכר וחלמונים עד לקבלת תפיחה בהירה מעל אמבט בן -מארי (bain-marie) מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה את תפיחת החלמונים לתערובת החלב והשמנת. מחממים ומערבבים עד להשגת טמפרטורה של °82.

    מרחיקים מייד מהחום ומקררים בקערה עם מי קרח. מצננים במקרר כ-ארבע שעות ומעברים למכונת גלידה. לאחר סיום הכנת הגלידה במכונה מעבירים אותה למקפיא לקירור של עוד כ-8 שעות.

הכנת הבצק:

  1. מערבבים את החומרים ומניחים ללילה עטוף בניילון נצמד – לקבלת בצק נוח, רך ואחיד. מכינים "נחש" מחלק מהכמות ובוצעים כדורים קטנים. מועכים את הכדורים לצורת דיסק. מקמחים ומרדדים את הדיסק במכונת פסטה בשלב הראשון. שןב מקמחים קלות ומרדדים ברמה 2 של המכונה. לאחר מכן שוב מקמחים קלות ומרדדים לרמה 3. בוצעים עיגול ברדיוס של 4-3 ס"מ. מקמחים קלות ומרדדים ברמה 4 של המכונה.

מילוי של האגסים באניס:

  1. מרתיחים את המים והסוכר עם כוכבי האניס ומקל הוניל. מקלפים את האגס ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך. לאחר שהאגס התרכך מועכים אותו למחית אחידה. ממתיקים לפי הטעם בעזרת הסירופ. מצננים ומסננים. שומרים סירופ להכנת המנה.

הכנה והרכבה של המנה:

  1. ממלאים את בצק הדים-םאם במילוי האגסים. מאדים כעשר דקות. מניחים שני כדורי גלידה בצלחת ודים-סאם חם. יוצקים מעט סירופ על המנה. מקשטים עם כוכבי אניס וקולי הפלפלים (ראה מתכון של סורבה קוקוס וקוויאר).


Related Posts

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין

איך יודעים שהאגס בשל לאכילה? לוחצים בעדינות על צוואר האגס. אם האזור רך ונכנע ללחיצה האגס בשל. אם האגס קשה עדיף לקחת אגס אחר. אגסים ממולאים בגבינות ברוטב יין המנה הוגשה כחלק מן ארוחת אגסים ותפוחים. בחרתי להכין לארוחה את מנת האגסים הממולאים בגבינות ברוטב […]

סלט עלים ירוק עם אגסים מקורמלים

סלט עלים ירוק עם אגסים מקורמלים

טעמו של סלט העלים מתבסס על שילוב הטעמים המרירים של העלים, המתיקות של האגסים בקרמל והחריפות של הגבינה הכחולה. סלט עלים ירוקים עם גבינת רוקפור ואגסים מקורמלים המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת אגסים ותפוחים. מה יותר מרענן מסלט עלים ירוקים בשילוב של גבינת רוקפור ואגסים […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דירוג המתכון