דג מאודה סיני

דג מאודה סיני

שיטת האידוי היא שיטת בישול מאוד מקובלת במטבח הסיני. בשיטה זו מניחים על הווק סלי אידוי מבמבוק שמונחים אחד על השני. הסלים מאפשרים מעבר של האדים ביניהם וכך המזון מתבשל.

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.

אידוי:

טכניקת הבישול באידוי נתפשת כאילו היא סינית אולם הטכניקה של בישול באידוי מאוד מקובלת ברחבי העולם. 

טכניקת האידוי היא שיטת בישול מופלאה מאחר והיא פותחת את הטעמים של האוכל באופן מאוד ייחודי.

ניתן להשתמש במים לאידוי של המזון או להשתמש בנוזלים ארומטים כמו מים ותבלינים או אפילו יין או ציר.

אידוי דגים:

טכניקת האידוי היא אידאלית לבישול דגים מאחר והיא שומר על הטריות והרעננות של הדג ומטפלת בבשר הדג בעדינות יחסית לטיגון או אפיה. 

מוסיפים טעמים:

במתכון זה אנו מוסיפים לדג טעמים על ידי שימוש בתבלינים טריים כדוגמת ג’ינג’ר ובצל ירוק, רוטב ולסיום אנו יוצקים על הדג תערובת שמן בוטנים ושומשום רותחת אשר מסיים את תהליך הבישול ומוסיפה שכבה נוספת של טעמים.

דג מאודה סיני

דג מאודה סיני
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות דג מאודה סיני
זמן הכנה 25 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן הכנה כולל 45 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת דג מאודה סיני:

  • 1 דג בס שלם במשקל 500 – 600 גרם מנוקה אפשר להשתמש בדג קוד, הליבוט או דניס
  • 1 בצל ירוק חתוך לרצועות באורך 5 סנטימטר
  • 2 כפיות ג’ינג’ר טרי חתוך למקלות צרים וארוכים
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1 כפית יין לבן יבש
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1/3 כוס שמן בוטנים (או סויה) מעורבב עם מעט שמן שומשום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

אופן הכנת דג מאודה סיני:

  1. שוטפים היטב הדג במים קרים ומנגבים. בשני צדי הדג חורצים 5 חריצים עמוקים לרוחב. משפשפים עם מלח גס מבפנים ומבחוץ וכן מפזרים פלפל שחור גרוס. מערבבים את פיסות הבצל הירוק ומקלות הג’ינג’ר ומפזרים התערובת בתוך הדג ובחריצים. מניחים גבעול בצל ירוק בתבנית האידוי ועליו מניחים את הדג.

  2. מערבבים את רוטב הסויה, היין הלבן ושמן השומשום וזולפים על הדג ולתוכו (מצטבר רוטב בתבנית האידוי). מרתיחים מים בסיר גדול או בווק. מניחים בסיר רשת ועליה את תבנית האידוי שבתוכה הדג. דואגים שהתבנית תהייה במרחק של כ-1″ מעל המים. מכסים את הסיר ומאדים 14 דקות.

  3. בינתיים, מחממים את שמן הבוטנים המעורבב עם מעט שמן שומשום על אש קטנה (מורידים לפני שמעלה עשן). בגמר אידוי הדג, מוצאים את התבנית עם הדג, נפטרים מגבעול הבצל הירוק, שופכים על הדג את השמן החם, מפזרים מעל מעט בצל ירוק קצוץ טרי ומגישים מיד.

  4. הערות: זמני אידוי: דג במשקל 500 גרם – 14 דקות, במשקל 750 גרם – 18 דקות, במשקל 1.5 ק”ג – 26 דקות.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *