גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

במתכון הזה של הגראטן תפוחי אדמה אנחנו מחליפים את השמנת המתוקה במיונז מתובל. התוצאה מדהימה. שכבות של תפוחי אדמה נימוחים שנמסים בפה.

גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ויוה איטליה.

גראטן תפוחי אדמה במיונז

גראטן תפוחי אדמה במיונז

סוג המנה תוספת
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות גראטן, גראטן תפוחי אדמה, מיונז, תפוחי אדמה
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 35 minutes
זמן הכנה כולל 55 minutes
מנות 6
קלוריות 274 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • 8 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
  • ½ כוס מיונז
  • ½ כוס מים
  • 5 שיני שום כתושות
  • 10 טיפות טבסקו
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם

אופן ההכנה

  1. מערבבים היטב היטב את כל חומרי הרוטב – מיונז, מים, שום, מלח, פלפל, טבסקו וחרדל. מתקבל רוטב דליל ונוח למזיגה. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי בינוני (בין 1/2 ל- 1 ס"מ) ומסדרים את הפרוסות בתבנית עם נייר אפיה באופן מדורג (לחילופין אפשר לסדר בתבניות אפיה אישיות)

  2. מוזגים בעזרת כף שיכבה של הרוטב מעל פרוסות תפוחי האדמה ומכניסים לאפיה לתנור ב 220 מעלות לכ- 45 דקות.

  3. ב-10 הדקות האחרונות מעבירים את התנור למצב גריל ומעלים את התבנית למסילה העליונה. אופים עד לקבלת צבע חום "שרוף" יפה בקצוות הפרוסות.

    גראטן תפוחי אדמה במיונז

Related Posts

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט

שקדי עגל הם חומר גלם נפלא שאני מאוד אוהב לעבוד איתו. השקדים מאוד אוהבים לספוג טעמים וקשה מאוד לקלקל אותם. שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט שקדי עגל על מצע מקלות תפוח אדמה ברוטב פורט – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חורפית. […]

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

מלוואח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום

תימני וצרפתי נכנסים למסעדה… נשמע כמו התחלה של בדיחה אבל זו המנה שלנו. כבד אווז בניחוח צרפתי מוגש על מצע של מלאווח תימני. מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום מלאווח כבד אווז בתוספת ריבת קרם שום – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת בצקים מזרח […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון