הגיבץ הוא המקבילה הרומנית-בולגרית לרטטוי הצרפתי.
גיבץ בשרי
גיבץ בשרי – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית.
גיבץ' בשרי
גיבץ' בשרי
סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח רומני
תגיות גיבץ, רטטוי
זמן הכנה 3 hours 25 minutes
זמן בישול 4 hours 30 minutes
זמן הכנה כולל 7 hours 55 minutes
מנות 6
קלוריות 365 kcal
מחבר Gentleman Club
חומרים
- 1½ ק"ג בשר צוואר טרי חתוך לקוביות גסות
- 400 גרם תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 200 גרם שעועית ירוקה חתוכה גס
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 2 גזרים חתוכים לפרוסות
- 1 ראש סלרי חתוך לקוביות
- 1 שורש פטרוזליה חתוך לפרוסות
- 4 בצלים קצוצים
- ½ כוס שמן
- 1 קופסא עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
מטגנים במחבת חמה את הבשר לסגירה.
במחבת אחרת מטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים לבשר את הבצל, העגבניות והמלח. מכסים ומנמיכים את האש לחצי שעת בישול.
בסיר טגנים את תפוחי האדמה, השעועית הפלפל האדום, הגזר והשורשים, וממליחים. הטיגון של הירקות נעשה עד הזהבה.
מערבבים את כל החומרים ומסדרים בכלי גדול מחרס. אוטמים את הכל בעלי הכרוב למניעת יציאת חום ואופים שעתיים וחצי בתנור בחום של 150 מעלות.