גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

איזה ירק נפלא הוא האספרגוס. כל כך עדין ועם טעמים מרומזים. אבל זהו בדיוק סוד קסמו של האספרגוס - טעם עדיין ויייחודי שקשה לשכוח.

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.

מנת האספרגוס ברוטב קר היא מנת פתיחה מאוד מקובלת במטבח הסיני.

האספרגוס עובר תהליך קצר של חליטה, קירור במי קרח על מנת לעצור את הבישול וציפוי ברוטב.

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

גבעולי אספרגוס קרים ברוטב

סוג המנה מנה ראשונה, מנת פתיחה
סוג המטבח מטבח סיני
תגיות אספרגוס
זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 13 minutes
זמן הכנה כולל 33 minutes
מנות 6
קלוריות 118 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

לאספרגוס:

  • 12 גבעולי אספרגוס צעיר ורענן
  • 1 כף שומשום

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף שרי יבש
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כפית מלח
  • ½ שן שום כתושה
  • 2 כפיות שמן שומשום

אופן ההכנה

  1. קוצצים וזורקים את השליש התחתון של האספרגוס ומקלפים בקולפן את החצי התחתון של כל גבעול מבשלים כ-5 דקות את האספרגוס בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים. מוציאים מהסיר ושמים מיד במי קרח (לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק). חותכים באלכסון כל גבעול לשני חלקים.

  2. קולים את גרגירי השומשום במחבת יבשה עד שמזהיבים קלות.

  3. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.

  4. מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את השומשום הקלוי ומגישים קר.

  5. טיפ: ניתן ליבש ולשמור את גבעולי האספרגוס לאחר הבישול בכלי אטוס במקרר למשך יום יומיים. התקנת המנה תעשה מיד לפני ההגשה.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון