איזה ירק נפלא הוא האספרגוס. כל כך עדין ועם טעמים מרומזים. אבל זהו בדיוק סוד קסמו של האספרגוס - טעם עדיין ויייחודי שקשה לשכוח.
גבעולי אספרגוס קרים ברוטב
גבעולי אספרגוס קרים ברוטב – המנה הוגשה כחלק מארוחת סין הקלאסית.
מנת האספרגוס ברוטב קר היא מנת פתיחה מאוד מקובלת במטבח הסיני.
האספרגוס עובר תהליך קצר של חליטה, קירור במי קרח על מנת לעצור את הבישול וציפוי ברוטב.
גבעולי אספרגוס קרים ברוטב
גבעולי אספרגוס קרים ברוטב
חומרים
לאספרגוס:
- 12 גבעולי אספרגוס צעיר ורענן
- 1 כף שומשום
לרוטב:
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף שרי יבש
- 1 כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- ½ שן שום כתושה
- 2 כפיות שמן שומשום
אופן ההכנה
קוצצים וזורקים את השליש התחתון של האספרגוס ומקלפים בקולפן את החצי התחתון של כל גבעול מבשלים כ-5 דקות את האספרגוס בסיר גדול עם מים רותחים ומומלחים. מוציאים מהסיר ושמים מיד במי קרח (לעצירת הבישול ושמירה על הצבע הירוק). חותכים באלכסון כל גבעול לשני חלקים.
קולים את גרגירי השומשום במחבת יבשה עד שמזהיבים קלות.
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. ניתן להכין את הרוטב מראש ולשמור במקרר.
מסדרים את האספרגוס בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים את השומשום הקלוי ומגישים קר.
טיפ: ניתן ליבש ולשמור את גבעולי האספרגוס לאחר הבישול בכלי אטוס במקרר למשך יום יומיים. התקנת המנה תעשה מיד לפני ההגשה.