בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

סיר הפוייקה הוא כלי הבישול המושלם לבישול של נתחי בשר הדורשים זמן בישול ארוך. הבישול האיטי בסיר כבד בעל דפנות עבות גורם לבשר לשחרר אט אט את הטעמים כל המיצים והטעמים לקדרה כך שנוצר לנו תבשיל עם שכבות רבות של טעמים.

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת חורף.

סבלנות חביבי, סבלנות.

כשמבשלים בסיר פוייקה צריכים הרבה סבלנות. סיר הפוייקה הוא אידאלי לכל אותם תבשילים שדורשים בישול איטי וארוך. בד"כ מדובר על תבשילים של בשר שבהם משתמשים בנתחים כדוגמת אסאדו, כתף בקר וכדומה.

שכבות של טעמים.

מנת הבקר מבושל בפוייקה היא מנה עשירה בטעמים: חמיצות מן היין, חריפות מן הצ'ילי, מתיקות מן השזיפים וכו. כל הטעמים האלו נוצרים לאורך הבישול ויוצרים למנה שכבות נפלאות של טעם שנספגות באושר אחד גדול אל הפסטה ויוצרים מנה מדהימה שפשוט כיף לאכול. 

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

סוג המנה מנה עיקרית
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות בקר ביין אדום, פויקה
זמן הכנה 45 minutes
זמן בישול 4 hours
זמן הכנה כולל 4 hours 45 minutes
מנות 6
מחבר Gentleman Club

חומרים

  • ק"ג כתף בקר טרי חתוכה לקוביות גדולות.
  • 3 בצלים גדולים חתוכים גס מאד.
  • ½ כוס שמן זית.
  • 1 בקבוק יין אדום קברנה סובניון.
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
  • 1 כרישה חתוכה לעיגולים.
  • 8 שיני שום קלופות וחצויות לשניים.
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ.
  • 3 קוביות תבלון בקר (מומלץ להשתמש ב- Ox).
  • 200 גרם שזיפים יבשים קצוצים גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם.
  • שמן צ'ילי
  • פסטה טרייה לפי בחירה. רצוי פנה או פטוציני.
  • 1 ענף רוזמרין

אופן ההכנה

להכנת כתף הבקר:

  1. מלהיטים פוייקה מספר 3 על האש (כ 20 דקות).

  2. מוסיפים שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שמזהיב. מוסיפים את הפלפל הקצוץ ומטגנים מעט מאד. מוציאים את בצל לקערה.

  3. מקמחים קלות את קוביות הבשר בקמח מתובל במלח ופלפל. מוסיפים לפוייקה ו"סוגרים" תוך כדי ערבוב במשך מספר דקות. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים. מוסיפים את השום ומערבבים. מוסיפים את הכרישה ומערבבים.

  4. מוסיפים בשלבים את הבטטות, תפוחי האדמה ומערבבים היטב. מוסיפים את השזיפים ומערבבים. משלב זה לא מערבבים יותר את התבשיל על מנת לא לפרק את התפוחי האדמה.

  5. מוזגים ¾ בקבוק יין אדום (ממלאים עד גובה שהוא קצת מתחת לקו התבשיל). ממיסים את קוביות התיבול במעט מים רותחים ומוזגים לתבשיל. מטפטפים מעט שמן צ'ילי ומביאים את התבשיל לרתיחה.

  6. מכסים את הפוייקה עם מכסה ומכניסים את הפוייקה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. לאחר שעה וחצי בודקים ומוסיפים עוד מהיין (¼ בקבוק) לפי הצורך. מניחים ענף רוזמרין, מכסים ומכניסים חזרה לתנור לעוד שעה וחצי.

הערות:

  1. מומלץ לבדוק במהלך הבישול שיש נוזלים בתחתית הפוייקה אחרת התבשיל יישרף. רצוי להכין יום קודם ולתת לטעמים להתגבש.

אופן ההגשה:

  1. לחמם את הפוייקה בתנור ולהגיש מנה גדושה מהתבשיל מעל מצע פסטה (פנה או פטוצ'יני) טרייה שהוכנה זה עתה.


Related Posts

ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום

מתכון הביצים המבושלות ביין אדום הוא מאכל המאפיין את אזור בורגון שבמזרח צרפת, למרות שניתן למצוא את המנה גם באזורים נוספים בצרפת. מלבד יין אדום, הרוטב מבוסס משילוב של בצל, חמאה, נקניק ולעתים גם פטריות. ביצים מבושלות ביין אדום ביצים מבושלות ביין אדום – המנה […]

אסאדו בציפוטלה בתנור וטאמאלה תירס בעלה בננה

אסאדו בציפוטלה בתנור וטאמאלה תירס בעלה בננה

הביטוי ״אסאדו״ משמש לתיאור שיטת צליה בלבד. בשל שיבוש שהשתרש, אוכלוסיות מסוימות עושות שימוש שגוי בביטוי גם כדי לתאר את סוג הבשר. אסאדו בציפוטלה בתנור וטאמאלה תירס בעלה בננה אסאדו בציפוטלה בתנור וטאמאלה תירס בעלה בננה – המנה הוגשה כחלק מארוחה פרואנית. נתח האסאדו הוא […]



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *