בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

בלאן מנג'ה היא מנה האיטית המבוססת על חלב קוקוס. המתכון עבר התאמה לאזורנו וחלב הקוקוס הוחלף בחלב שקדים.

בלאן מנג'ה

בלאן מנג'ה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת ואריאציות על מתכוני השף חיים כהן.

הבלאן מנג'ה היא מנה שמגיעה מהאיטי שבקריביים. המנה היא סוג של מקפא (ג'לי) המבוסס על חלב קוקוס ומזכיר במרקמו את המלבי.

בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

בלאן מנג'ה – מקפא חלב שקדים ברוטב 'מנחאר' (ריבת חלב)

סוג המנה קינוח
סוג המטבח מטבח מצרי
תגיות בלאן מנג'ה, חלב שקדים, מקפא חלב שקדים, ריבת חלב
זמן הכנה 35 minutes
הקפאה והפשרה 10 hours
זמן הכנה כולל 10 hours 35 minutes
מנות 6
קלוריות 435 kcal

חומרים

למקפא:

  • 300 מ"ל חלב שקדים – רוזטה
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 7 גרם גלטין

לריבת החלב:

  • 1 קופסאת שימורים של חלב מרוכז ממותק
  • 50 מ"ל חלב או מים
  • 1 כף קורנפלור

לתפוחים המקורמלים:

  • 6 תפוחי גרני סמית
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה
  • ¾ כוס סוכר

אופן ההכנה

הכנת המקפא:

  1. משרים את אבקת הג'לטין ב-35 מ"ל (3 כפות) מים קרים ל- 10 דקות לפחות, עד שכל המים נספגים באבקה.

  2. מחממים את השמנת עד שהיא חמה אבל לא רותחת. מוסיפים את הג'לטין לשמנת ומערבבים במטרפה עד שהוא נמס . מוסיפים את חלב השקדים ושוב מערבבים. יוצקים לקערה או ל- 6 כלים אישיים (למשל, כלים אישיים לסופלה), מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות 6 שעות (אפשר עד שבוע). להפשיר במקרר כארבע שעות לפני ההגשה.

הכנת ריבת החלב:

  1. כדי להכין ריבת חלב מבשלים את קופסת השימורים של החלב המתוק במים רותחים במשך שעתיים (יש להקפיד לשמור על כיסוי הקופסא במים למשך של זמן הבישול).

  2. לאחר הקירור פותחים את הקופסא ומערבבים כ- 50 מ"ל של ריבת חלב עם המים או החלב. מחממים ומוסיפים את העמילן לאחר שהמסנו אותו בשלוש כפות מים קרים. יש להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש עם קבלת דרגת הסמיכות הרצויה.

הכנת התפוחים:

  1. מקלפים את התפוחים ומוציאים את הליבה. חותכים את התפוח לשמיניות.

  2. ממיסים את הסוכר והחמאה על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת הגון החום הרצוי. מחלישים את האש ומבשלים את התפוחים רבע שעה לכל צד. יש לקרר לפני ההגשה

אופן ההגשה:

  1. מסדרים על כל צלחת שישה תפוחים. טובלים את תחתית הכלים של המקפא במים חמים והופכים מיד למרכז צלחות הגשה עמוקות יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.


Related Posts

משקה שקדים – שרבט לוז

משקה שקדים – שרבט לוז

בקהיר הטמפרטורות לפעמים נושקות לחמישים מעלות. חום שממש קשה לסבול. ואז אתם לוגמים שרבט לוז – משקה שקדים קר, מתוק וצונן עם נגיעה קלה של מי ורדים. ופתאום החום כבר אינו כל כך נורא. שרבט לוז – משקה שקדים שרבט לוז  – משקה שקדים – […]

קוקטייל רוזטה

קוקטייל רוזטה

רוזטה היא חלב שקדים שאליו מוסיפים סוכר. אל הרוזטה אנחנו מוסיפים אלכוהול ומקבלים קוקטייל קייצי ומרענן. קוקטייל רוזטה קוקטייל רוזטה – המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחת השנה הרביעית. קוקטייל רוזטה חזרה לרשימת המתכונים



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דירוג המתכון