ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום

מתכון הביצים המבושלות ביין אדום הוא מאכל המאפיין את אזור בורגון שבמזרח צרפת, למרות שניתן למצוא את המנה גם באזורים נוספים בצרפת. מלבד יין אדום, הרוטב מבוסס משילוב של בצל, חמאה, נקניק ולעתים גם פטריות.

ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחה אדומה.

מנת הביצים ביין אדום הנה מנה של ביצים עלומות המבושלות עם ירקות ביין אדום. המנה מגיעה מן המטבח הצרפתי ונקראת אף אן מרט. 

המנה נפוצה בחבל בורגון שבמזרח צרפת למרות שניתן למצוא את המנה גם באזורים אחרים של צרפת.

בחרתי להשמיט מן המתכון הקלאסי את הנקניק ולעשות כמה שינויים משלי על מנת להעניק למנה את הטאץ' האישי שלי. 

ביצים מבושלות ביין אדום

ביצים מבושלות ביין אדום

סוג המנה מנה עיקרית, מנה ראשונה
סוג המטבח מטבח צרפתי
תגיות ביצה עלומה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן הכנה כולל 1 hour 10 minutes
מנות 6
קלוריות 213 kcal
מחבר Gentleman Club

חומרים

חומרים להכנת הביצים:

  • 6 ביצים
  • 1 כוס קרוטונים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית חמאה רכה
  • 12 בצלים ירוקים החלק הלבן
  • 1 כף חומץ

חומרים להכנת הרוטב:

  • 30 גרם חמאה רכה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר קטן קלוף וקצוץ דק
  • 1 עלה דפנה
  • 1 גבעול תימין
  • 6 גבעולי פטרוזיליה
  • 6 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • מלח לפי טעם
  • 3 כוסות יין אדום יבש

אופן ההכנה:

    אופן ההכנה

    1. ממיסים את החמאה במחבת.

    2. מאדים את הבצל, השום, הגזר, עשבי התיבול והתבלינים כ- 5 דקות, עד להתרככות.

    3. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה 20 דקות. מסננים ומעבירים את הנוזל למחבת רחבה.

    4. ממלאים מחבת או סיר עם שוליים גבוהים במים וכף חומץ. מביאים לרתיחה עדינה.

    5. שוברים את הביצים פנימה אחת, אחת. מבשלים 4 דקות ומוציאים עם כף מחוררת לקערה.

    6. מאדים במחבת את הבצלים הירוקים. מוסיפים את החמאה והקמח. מערבבים מעט ומעבירים לרוטב.

      מבשלים כשתי דקות עד שהרוטב מסמיך טיפה.

    אופן ההגשה:

    1. מניחים את הביצים בצלחת. יוצקים מעל את הרוטב. מוסיפים את הקרוטונים ואת הבצלים הירוקים המאודים.

    עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות


    Related Posts

    בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

    בקר מבושל בפוייקה ביין אדום על מצע פסטה

    סיר הפוייקה הוא כלי הבישול המושלם לבישול של נתחי בשר הדורשים זמן בישול ארוך. הבישול האיטי בסיר כבד בעל דפנות עבות גורם לבשר לשחרר אט אט את הטעמים כל המיצים והטעמים לקדרה כך שנוצר לנו תבשיל עם שכבות רבות של טעמים. בקר מבושל בפוייקה ביין […]

    ביצים ממולאות בכבד

    ביצים ממולאות בכבד

    איזה דבר נפלא זה למלא ביצים. הם ממש נוצרו למילוי. הצורה של החלבון פשוט אידאלית לנושא עם השקע המובנה שבה. ביצים ממולאות בכבד המנה הוגשה כחלק מתפריט ארוחה רומנית. הרומנים אוהבים מאוד לאכול ביצים ממולאות. האמת שאני מבין אותם. הביצים כל כך מתאימות למילוי, החלבון […]



    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    דירוג המתכון