מתכון הביצים המבושלות ביין אדום הוא מאכל המאפיין את אזור בורגון שבמזרח צרפת, למרות שניתן למצוא את המנה גם באזורים נוספים בצרפת. מלבד יין אדום, הרוטב מבוסס משילוב של בצל, חמאה, נקניק ולעתים גם פטריות.
ביצים מבושלות ביין אדום
ביצים מבושלות ביין אדום – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחה אדומה.
מנת הביצים ביין אדום הנה מנה של ביצים עלומות המבושלות עם ירקות ביין אדום. המנה מגיעה מן המטבח הצרפתי ונקראת אף אן מרט.
המנה נפוצה בחבל בורגון שבמזרח צרפת למרות שניתן למצוא את המנה גם באזורים אחרים של צרפת.
בחרתי להשמיט מן המתכון הקלאסי את הנקניק ולעשות כמה שינויים משלי על מנת להעניק למנה את הטאץ' האישי שלי.
ביצים מבושלות ביין אדום
ביצים מבושלות ביין אדום
חומרים
חומרים להכנת הביצים:
- 6 ביצים
- 1 כוס קרוטונים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית חמאה רכה
- 12 בצלים ירוקים החלק הלבן
- 1 כף חומץ
חומרים להכנת הרוטב:
- 30 גרם חמאה רכה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר קטן קלוף וקצוץ דק
- 1 עלה דפנה
- 1 גבעול תימין
- 6 גבעולי פטרוזיליה
- 6 גרגירי פלפל שחור שלמים
- מלח לפי טעם
- 3 כוסות יין אדום יבש
אופן ההכנה:
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת.
מאדים את הבצל, השום, הגזר, עשבי התיבול והתבלינים כ- 5 דקות, עד להתרככות.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה 20 דקות. מסננים ומעבירים את הנוזל למחבת רחבה.
ממלאים מחבת או סיר עם שוליים גבוהים במים וכף חומץ. מביאים לרתיחה עדינה.
שוברים את הביצים פנימה אחת, אחת. מבשלים 4 דקות ומוציאים עם כף מחוררת לקערה.
מאדים במחבת את הבצלים הירוקים. מוסיפים את החמאה והקמח. מערבבים מעט ומעבירים לרוטב.
מבשלים כשתי דקות עד שהרוטב מסמיך טיפה.
אופן ההגשה:
מניחים את הביצים בצלחת. יוצקים מעל את הרוטב. מוסיפים את הקרוטונים ואת הבצלים הירוקים המאודים.