אף אחד לא יודע מאיפה הגיע השם של המנה ביף וולינגטון. גרסה אחת טוענת שהמנה היא על שם הדוכס הראשון מוולינגטון, גרסה אחרת טוענת שהשם הוא נסיון לתת שם אנגלי למנה צרפתית של פילה בבצק וגרסה שלישית טוענת שהשם מגיע מדמיון המנה למגפיים שנקראו מגפי וולינגטון. מה זה משנה העיקר שהמנה טעימה.
ביף וולינגטון
ביף וולינגטון – המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחת השנה הרביעית.
מנת הביף וולינגטון היא מנה שבה אנו עוטפים נתח של פילה בקר משובח בעטיפה של בצק. בין הבצק לבשר אנו מורחים שכבה של חמאה, שמנת ועשבי תיבול.
בגרסה המקורית של הביף וולינגטון היה נהוג לצפות את הבשר בפאטה כבד אווז ודוקסל פטריות.
את המנה אנחנו אופים בתנור וכך אנו מקבלים מנה של בשר משובח בתוך כיס בצק פריך. תענוג אמיתי.
למרות שהתיאור נשמע מאוד מורכב המנה די פשוטה להכנה ובהחלט שווה את ההשקעה.
ביף וולינגטון
ביף וולינגטון
חומרים
לביף וולינגטון:
- 1 ק"ג בשר פילה ממרכז הנתח חתוך ל-6 מדליונים
- 1½ ק"ג בצק עלים (אני ממליץ בחום על בצק העלים עתיר החמאה של מזרין ברח' משכית בהרצליה פיתוח)
- 2 ביצים טרופות
למחית:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון (חזה או כתף)
- 4 שיני שום
- 2 צרורות פטרוזיליה
- 2 צרורות תימין
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור לטעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מרסקים את כל חומרי המחית.
משטחים בצק עלים וחותכים לריבועים. מורחים כל ריבוע שכבה בעובי של 2 ס"מ של המחית. תפקיד המחית ללכוד בתוך הכיסון את נוזלי הבשר ולשמור על בצק העלים פריך.
מניחים פיסת פילה בקצה הריבוע ומגלגלים את הבצק עם הפילה עד לסגירת הכיסון. מהדקים היטב בצדדים ומסלקים בצק עודף. יש להימנע משכבת בצק כפולה באזור הסגירה של הכיסון. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות שש שעות.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מוציאים את הכיסונים מהניילון. מורחים עליהם ביצה טרופה ואופים עד שהבצק אפוי - כ-25 עד 30 דקות. הפילה צריך להיות rare.
מוציאים מן התנור. מניחים על צלחת הגשה וחותכים כל כיסון לשניים.