ביסק המנגולד הזה הוא נפלא. ביסק קרמי עם טעם עשבוני, נגיעה של מרירות של המנגולד וחמיצות לימונית רעננה שמאזנת את הכל.
מה זה ביסק?
ביסק (Bisque בצרפתית) הוא מרק קרמי מתובל מאוד שמגיע מן המטבח הצרפתי.
מרק הביסק המוכר והפופולארי הוא כמובן ביסק הסרטנים העשוי ממיצוי של סרטנים. אך ניתן להכין גם מרקי ביסק גם מירקות.
ביסק מנגולד
המנה הוגשה כחלק מארוחת תפריט ארוחה אביבית.
את מנת הביסק מנגולד הגשתי לאחר מנת הטרטר דניס בחיבוק אניסי. לכן רציתי מנה שתהייה עם טעמים טיפה יותר מודגשים ופה המנגולד נכנס בצורה מושלמת לתפקיד.
בהכנת הביסק מנגולד אנחנו משתמשים בטכניקה שממצה את טעמי המנגולד למקסימום, על ידי בישולו בנוזלים. אידויים, הוספת נוזלים, אידויים ולאחר מיכן בישול בנוזל שישמש כציר הביסק.
חשוב מאוד לשים לב בשלב בישול המנגולד שלא לבשל אותו יותר מידי מאחר והוא נוטה לשחרר מרירות לאחר בישול ארוך. אנחנו רוצים את המריריות בטעם המנה אך לא להגזים.
ביסק מנגולד
ביסק מנגולד
חומרים
מצרכים להכנת ביסק מנגולד:
- 2 צרורות מנגולד שטופים וקצוצים
- 8 כפות חמאה
- 2 כוסות יין לבן יבש
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 2 כפות קמח להסמכה
- זילוף מיץ לימון (אופציונאלי)
- סומק לעיטור
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את המנגולד ומאדים אותו, ללא מכסה, עד לקבלת צבע ומרקם של בצל מטוגן. (לא לטגן יותר מידי כי התבשיל יצא מר).
מוסיפים את היין הלבן ומאדים 10 דקות נוספות, על אש גבוהה, ללא מכסה עד שהתערובת כמעט יבשה.
מוסיפים את המים ומאדים את התערובת עוד 10 דקות נוספות על להבה בינונית. לערבב מידי פעם.
מסננים במסננת את כל חומרי הביסק לתוך סיר. לוחצים על המנגולד על מנת להוציא ממנו כמה שיותר נוזלים. ממליחים בעדינות על מנת לקבל נוזל מרוכז עם טעם. זורקים את המנגולד.
מנפים בהדרגה את הקמח אל תוך הסיר תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השמנת ומחממים על אש קטנה 5 דקות עד שהביסק מסמיך.
מעבירים לקערות הגשה ומקשטים בסומק.