האוכל המצרי לא מבוסס על רטבים של עגבניות אלא מעדיף תיבול הרבה יותר ישר כדוגמת תבלינים כמו כורכום וכמון, מיץ לימון ונענע.
בדינגאן עארוס מח’לל – חצילים בחומץ
בדינגאן עארוס מח’לל – חצילים בחומץ – המנה הוגשה כחלק מארוחה מצרית.
המטבח המצרי המקומי מתבסס על שימוש נרחב בפירות וירקות, וזאת בשל היבול העשיר והאיכותי המופק בעמק הנילוס והדלתא.
בניגון למתכונים רבים של חצילים בחומץ החצילים במתכון זה אינם מטוגנים אלא מבושלים לפני שהם נטבלים בחומץ.
לאחר הבישול אנחנו ממלאים את החצילים בתערובת עשבי תיבול ותבלינים ואז נותנים להם טבילה בחומץ.
בדינגאן עארוס מח'לל – חצילים בחומץ
חומרים
לחצילים:
- 1 ק"ג חצילים קטנים (אורך עד 12 ס"מ, רוחב עד 3 ס"מ)
- 4 שיני שום
- 1 כפית כמון
- 2 כפות חומץ
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח לפי טעם
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
מסירים את העוקץ של החצילים. מבצעים חתך בצורת כיס לאורך החציל, ממליחים ומניחים להזיע כרבע שעה על מנת להוציא מרירות. שוטפים את המלח. מכניסים את החצילים לסיר ומכסים במים. מבשלים כ 15 – 20 דקות, עד שהחצילים רכים. מסננים את המים.
מוהלים כף חומץ בחצי כוס מים. כותשים את השום עם כפית מלח ומוסיפים את הכמון, הפפריקה והפטרוזיליה הקצוצה. מרטיבים את העיסה בכף חומץ. בעזרת סכין ממלאים את הכיס שיצרנו בחציל עם התערובת. מסדרים את החצילים על הצלחת ויוצקים את החומץ המהול במים על החצילים.