תמיד בעיני היה משהו קסום בתבלינים. איך משהו, בכמות כזו קטנה, יכול להיות בעל כזו השפעה ענקית על התבשיל כולו. זו הקסם הנפלא שבתבלינים... לכן הקדשתי לו ארוחה.











הרעיון שעומד מאחורי הארוחה
לתבלינים בעיני יש קסם. הריחות, הצבעים וההשפעה העצומה שיש להם על אוכל מרתקת אותי.
כבר בימי הביניים הבינו את כוחם של התבלינים. הסחר בתבלינים פרח והאומות נאבקו ונלחמו על שליטה בסחר התבלינים.
לאורך השנים אזורים שנים גאוגרפית ומדינות החלו לפתח ולאמץ לעצמן את תערובות התבלינים האהובות עליהם כדוגמת הקארי ההודי, הבהרט העירקי (והסורי) הראס אל חנות המרוקאי וכו'.
לכן החלטתי בארוחה שלי לאסוף אוסף של מנות המהווה מדגם לכמה מתערובות התבלינים הנפוצות בעולם ולאפשר לחברי לטעום מהן.
היינות שהוגשו בארוחה
- Avidan – Tag Segol 10.
- Pelter – Cabernet Shiraz 2012.
- Tishbi Estate – Cabernet Sauvignon 2008.