ארוחה פרסית – חיכינו לה הרבה זמן

ארוחה פרסית – חיכינו לה הרבה זמן

הסגנון הקולינרי של המטבח הפרסי הוא מאוד ייחודי והושפע מהאזורים הסמוכים לאיראן בשלבים שונים לאורך ההיסטוריה. המטבח הפרסי מורכב מהשפעות של המטבח ההודי, הטורקי, וממרכז אסיה.

הרעיון שעומד מאחורי הארוחה

כולם כבר שאלו מי יהיה הגיבור שירים את הכפפה ויעשה ארוחה פרסית. אז כנראה שזה אני.

תפריט הארוחה

  • בין מזרח פרס למזרח – סביצ'ה אינטיאס על מצע בורגול עם יוגורט כבשים ועגבניות.
  • מרק גונדי – מרק עם כדורי חזה עוף וחומוס.
  • שרימפס ברוטב תמרינדי ועשבי תיבול.
  • שיפטה בראנג'י – כדורי פרגית ואורז בציר ירקות וסלרי.
  • סלט פרסי עם מנגולד ולימון.
  • דולמה בה – חבוש ממולא ברוטב.
  • רגל טלה בציר מתובל.
  • חורשה סבזי – כתף טלה בעשבי תיבול עם אורז פרסי.
  • אגסים ברוטב וניל.

היינות שהוגשו בארוחה

  • Moreli – Gewurztraminer 2016.
  • Banrock Station – Shiraz – 2016.

עזרו לי לתפעל את הבלוג על ידי לחיצה על הפרסומות